Cees Roozemond stopt na dit seizoen als algemeen directeur

27 juli 2022 13:51

Cees Roozemond zwaait aan het einde van dit seizoen af als algemeen directeur. Roozemond (62) is sinds begin 2019 eindverantwoordelijk bij de Friese club. Belangrijke opdrachten waren bestuurlijke rust creëren en het maken en implementeren van een meerjarig beleidsplan welke tot stand gekomen is in nauwe samenwerking met alle stakeholders. Het beleidsplan moest leiden tot sportieve, financiële, organisatorische en commerciële groei.

22082019255923 Fph3958


Na vier jaar komt er medio 2023 een eind aan de termijn van Roozemond als algemeen directeur. Roozemond: “Ik kijk tot dusver terug op een mooie maar ook hectische en soms vreemde periode. Na één seizoen sloeg corona toe en werd de uitdaging om onze doelstellingen te realiseren plotseling nog uitdagender. Ik ben trots op hoe de organisatie hiermee is omgegaan. Tijdens deze periode is de essentiële liquiditeit altijd gewaarborgd geweest. Ook hebben we een aantal mooie transfers weten te realiseren zoals die van Michel Vlap, Joey Veerman en natuurlijk Chidera Ejuke.”

Toekomst en ambitie
Het komende jaar wil Roozemond gebruiken om verder te werken aan het realiseren van de doelstellingen. “Eén van mijn doelen is altijd geweest om iedereen in ons proces mee te nemen. Verbinding heb ik daarbij als cruciaal gezien. Het samen weer vooruit kijken en de belangen van sc Heerenveen te allen tijde op de eerste plek te zetten. Vanuit daar is nu het moment gecreëerd om in rust en met respect voor elkaar aan het einde van dit seizoen het stokje aan mijn toekomstige opvolger over te dragen.”

Tot die tijd zit het werk van Roozemond er nog niet op. “Nee, want we zijn er nog niet. We zitten in een continu proces waarbij we verder bouwen aan de club. Het is mooi om van dichtbij te ervaren dat we stappen vooruit maken en dat Heerenveen in alle opzichten groeit. De achtste plek van vorig seizoen was een prachtige prestatie. Maar het eindigen in het linkerrijtje van de Eredivisie moet richting het seizoen 2024-2025 structureel worden. Voor komend seizoen hebben we een begroting met een omzet van 17,2 miljoen euro. Richting seizoen 2024-2025 willen we groeien naar een omzet van 20 miljoen euro. Ambitieus en realistisch voor een club met ons achterland en de sympathie die we hebben door heel Nederland.”

“We hebben de afgelopen jaren gebouwd aan een professionele en geborgde topsportorganisatie en weten dat er nog de nodige interessante uitdagingen voor ons liggen. Denk bijvoorbeeld aan de doorstroom vanuit onze voetbalacademie, het vernieuwen van sportpark Skoatterwâld, het substantieel verlagen van de huur van het Abe Lenstra stadion en de groei van het aantal seizoenkaarthouders en sponsoren. Ik hoop hier volgend jaar met een goed gevoel te kunnen vertrekken, wetende dat we ook met betrekking tot deze dossiers, op de goede weg zijn. Daar zal ik mij als algemeen directeur volledig voor in blijven zetten.”

Reactie Raad van Commissarissen
Egbert van Hes, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “In het kader van openheid en zorgvuldigheid communiceren we nu al het toekomstige vertrek van Cees Roozemond. Dit zodat er ook tijdig begonnen kan worden met de zoektocht naar een geschikte opvolger als algemeen directeur. Toen Cees werd aangesteld heeft hij namens de club een nieuw meerjarig beleidsplan gepresenteerd. Mede door de pandemie zijn er onderweg soms ingrijpende beslissingen genomen. Dit was niet altijd leuk, maar wel in het belang van de club. Als we terugkijken op de laatste jaren hebben we onder leiding van Cees het nodige samen bereikt. Daar zijn we hem zeer erkentelijk voor. Het stadion heeft een upgrade gekregen, er komen weer meer mensen naar de wedstrijden en ook het aantal sponsoren is gegroeid. De club leeft alom. Dit betekent dat sc Heerenveen straks ook in een nieuwe fase terechtkomt en Cees zijn taken vanuit een positie met bestuurlijke rust en met het oog op continuïteit op een goede manier kan overdragen.”