Competitievoetbal voor Akademy weer begonnen: vijf teams pakken tastbaar resultaat

05 september 2022 15:06

Acht teams uit onze Akademy kwamen dit weekend in actie. Het leverde wisselende resultaten op, waarbij het saldo toch positief uitviel. Vier teams wonnen, één team speelde gelijk en drie ploegen bleven puntloos.

O16 5

Onder-21 wint nipt

Voor de O21 stond de wedstrijd tegen FC Dordrecht op het programma. Met onder andere Timo Zaal en Djenahro Nunumete in de basis kwam de ploeg na een halfuur spelen op achterstand door een strafschop. Na zeventig minuten zorgde Zaal voor de gelijkmaker, waarna Teun Heijmans de score in de slotfase nog positiever maakte voor de Friezen.

Onder-18 pakt punt

De O18 werkte dit weekend de burenruzie af met FC Groningen. De pompeblêdenformatie kwam na bijna vijftig minuten spelen op voorsprong via Dimitris Rallis, maar lang kon de ploeg daar niet van genieten. Zeven minuten later stond er namelijk een 2-1 achterstand op het bord. De Friezen leken met een nederlaag terug naar huis te gaan, maar in de blessuretijd zorgde Niek Bierens nog voor de gelijkmaker. Daardoor bleef het onderonsje onbeslist.

Onder-16 wint overtuigend

De O16 kende een makkelijke middag tegen Unicum uit Lelystad. De Flevolanders moesten met een 5-0 nederlaag terug naar huis. Jesse Hellinga werd de grote man voor rust met twee doelpunten, terwijl ook Dammy Bernardina scoorde voor de spelers de kleedkamers opzochten. Laatstgenoemde zorgde een kwartier voor tijd met zijn tweede treffer voor de eindstand, terwijl debutant Renzo Klok tussendoor ook zijn doelpuntje nog meepikte.

Onder-15 ziet comeback mislukken

De O15 was zaterdagmiddag dicht bij een prachtige comeback. De Friezen kwamen voor rust op een 0-3 achterstand, maar wisten bijna nog op gelijke hoogte te komen. Zeven minuten was de tweede helft onderweg toen Praise Israel de stand iets dragelijker maakte. Veertien minuten voor tijd zorgde Redouan Benhija dat de hoop op een tastbaar resultaat helemaal terugkeerde, maar een derde treffer zat er niet meer in.

Onder-14 onderuit

De O14 van sc Heerenveen begon de competitie met een nederlaag. FC Volendam bleek met 1-2 te sterk op sportpark Skoatterwâld. Felix Sleijfer zorgde voor het Friese doelpunt.

Onder-13 verliest

Ook de O13 wist geen tastbaar resultaat te behalen. Die ploeg delfde het onderspit tegen de leeftijdgenoten van PEC Zwolle. De Friezen gingen rusten met een 1-0 achterstand. Na de pauze kreeg de ploeg een aantal serieuze kansen, maar de doelpunten vielen aan de verkeerde kant. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-0.

Onder-12 wint wél van NEC

De O12 deed dit weekend wat de hoofdmacht van Kees van Wonderen niet lukte: winnen van NEC. De Friese talenten stapten met een 27-7 overwinning van het veld af tegen de Nijmegenaren. Zondag speelde de ploeg ook nog een toernooi, waarbij de eerste plaats werd behaald in een poule met Alemannia Aachen, VVV, NAC Breda en Fortuna Sittard. Uiteindelijk werden de talenten vijfde van het toernooi.

Onder-11 wint na doelpuntenfestijn

De O11 van sc Heerenveen maakte er een spektakelstuk van, gezamenlijk met de spelers van FC Volendam. De uitslag was uiteindelijk 16-11 in het voordeel van de Friese talenten.