Go Ahead-thuis: play-offs ja of nee, kidsplein, huldiging Schulting en meer

13 mei 2022 11:07

Het is zondag alles of niets voor sc Heerenveen als het gaat om het behalen van de play-offs om Europees voetbal (aftrap: 14.30 uur). Maar in eigen hand hebben de Friezen het niet tegen Go Ahead Eagles, dat zelf ook nog kans maakt. Er staat van alles op het spel en ook rondom de wedstrijd is er van alles te beleven. Een overzicht.

26092021283630 FPH 0250


Nog één speelronde en dan zit het eredivisieseizoen 2021/2022 erop. Dat wil zeggen, de reguliere competitie. Na het seizoen worden er nog play-offs gespeeld, aan de onderkant én in de subtop. AZ, Vitesse en FC Utrecht strijden in ieder geval om het laatste Europese ticket, iets wat sc Heerenveen ook heel graag zou willen.

In eigen hand heeft sc Heerenveen plaatsing voor de play-offs niet meer. Door het forse verlies van de Friezen in de Johan Cruijff Arena (5-0) en de nipte nederlaag van NEC bij PSV (3-2) klommen de Nijmegenaren van plek negen naar acht. En staat sc Heerenveen negende, met evenveel punten, maar een minder doelsaldo (-2). De opdracht is duidelijk: winnen en kijken wat NEC doet, thuis tegen Fortuna Sittard.

Stand tot en met speelronde 33

Stand


Al 22.600 verkochte kaarten

Dat er zondagmiddag wat op het spel staat, is onder andere te merken aan het aantal verkochte kaarten. De teller voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen staat op 22.600. Voor het duel met de huidige club van de nieuwe hoofdtrainer Kees van Wonderen geldt een clubkaartverplichting. Tickets kopen kan via deze link.

Voor jong en oud
Zoals de meeste supporters weten, herbergt het Abe Lenstra stadion op de zuidtribune een familievak, speciaal voor families en gezinnen. Voorafgaand aan het duel met Go Ahead is er buiten het stadion bij ingang T en de hoofdingang van Sportstad een kidsplein, waar vanaf 13.00 uur van alles te doen is voor kinderen. Ook op de omloop in de zuidtribune staat alles in het teken van onze jongste supporters.

Maar ook voor onze oudste supporters hebben we wat extra's. Speciaal voor onze seizoenkaarthouders die in het comfortvak op de oosttribune zitten, organiseren we een wedstrijdvoorbeschouwing. Deze begint om 14.00 uur.

Activiteiten op het veld
Voorafgaand aan de wedstrijd wordt een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Heer van Heerenveen Hans Wezenaar (86). In de pauze is het tijd voor de rustactiviteit met tien van onze seizoenkaartverlengers, zoals we die ook organiseerden tegen SC Cambuur. Wie de bal het dichtst bij de middenstip schiet, wint zijn of haar aankoopbedrag terug.

Daarna huldigen we Suzanne Schulting. De shorttrackster uit Heerenveen en supporter van onze club won op de Spelen begin dit jaar twee keer goud, eenmaal zilver en een bronzen plak. Een prestatie van formaat die een podium verdient in ons Abe Lenstra stadion.

16032019247613 Fph5542

Suzanne Schulting bij een eerdere huldiging in het Abe Lenstra stadion.

Speler van het jaar
En ook na de wedstrijd is het nog niet gebeurd. Hopelijk kunnen we het bereiken van de play-offs vieren, maar in ieder geval reikt supportersvereniging FeanFan de bokaal uit aan de speler van het jaar. Wie zou het dit jaar worden? Tot slot zetten we de spelers van wie het contract afloopt in het zonnetje. Joost van Aken en Nick Bakker zitten daar niet bij: van hen is nog niet bekend wat ze na de zomer gaan doen.