Jansen kan tegen PEC weer beschikken over Madsen

21 januari 2022 16:08

sc Heerenveen hoopt zaterdagavond in eigen huis de eerste overwinning van het jaar te boeken. Dat moet gebeuren tegen hekkensluiter PEC Zwolle (aftrap: 20.00 uur). Trainer Johnny Jansen blikte vrijdag met de regionale pers vooruit op het zespuntenduel.

11122021287081 DSC 6275


Een zespuntenduel, want niet alleen sc Heerenveen is toe aan een goed resultaat. PEC Zwolle staat op de laatste plaats in de eredivisie en wil die plek maar wat graag overdragen. Een nieuwe coach – Dick Schreuder – en nieuwe spelers – Oussama Darfalou, Max de Waal en Maikel van der Werff – moeten daar aan bijdragen.

Duidelijk is dat sc Heerenveen een ander PEC treft dan begin oktober. Toen nam de ploeg van Johnny Jansen de drie punten mee naar huis, dankzij een eigen goal van Bram van Polen (0-1). "Ze spelen nu anders", weet Jansen. "Met drie jongens centraal achterin, lopende backs en twee spitsen."

Veel energie en enthousiasme
Met zijn staf heeft Jansen de tegenstander in kaart gebracht. "We hebben gekeken naar waar voor ons mogelijkheden liggen. Ze leggen veel energie op de mat en spelen met enthousiasme. Dat zijn kwaliteiten, die tegelijkertijd ons kansen bieden, zowel in de counter als in het voetballende gedeelte."

Na het verlies bij FC Twente en de bekeruitschakeling tegen Go Ahead is Jansen gebrand op een goed resultaat. "We hebben met z'n allen iets recht te zetten", zei de coach, die tegen PEC, de derde Overijsselse tegenstander op rij, Nicolas Madsen weer terug heeft. Of ie ook speelt, wilde de oefenmeester niet zeggen: de opstelling hield hij nog geheim.