Jansen kiest voor Mous bij hervatting eredivisie

14 januari 2022 16:17

Zaterdagavond hervat sc Heerenveen de eredivisie met een uitduel tegen FC Twente (aftrap: 20.00 uur). Het is voor de selectie direct het eerste duel van dit kalenderjaar, nadat er tijdens de voorbereiding op de tweede seizoenshelft door twee oefenduels een streep ging vanwege corona. Gelukkig is de groep deze week weer nagenoeg compleet. Dat vertelde trainer Johnny Jansen vrijdag tijdens het persmoment.

12082021281478 Jansen 6157


“We hebben aan het begin van deze maand met corona te maken gehad. Het is vervelend dat we niet serieus hebben kunnen oefenen, maar gelukkig hebben we wel goed kunnen trainen. Het is in deze tijd soms snel schakelen, maar we hebben goed gehandeld”, refereerde Jansen aan de omstandigheden in voorbereiding op de hervatting van de competitie. sc Heerenveen zal het tegen FC Twente nog wel zonder Erwin Mulder, Hamdi Akujobi, Arjen van der Heide en Nicolas Madsen moeten doen. Gehoopt wordt dat zij er volgende week weer bij zijn.

Xavier Mous
Ook was er nieuws vanaf het keepersfront. De staf heeft voor de tweede seizoenshelft gekozen voor Xavier Mous als eerste doelman. “Wij vinden dat Xavier het goed heeft gedaan. Hij heeft als vervanger van Erwin een goede serie wedstrijden gekeept en dat willen we graag voortzetten. Voor Erwin betekent dit dat hij nu een stapje terug moet doen, maar hopelijk pakt hij het goed op en gaat hij knokken voor zijn plek.”

Vraagtekens
Het is voor Jansen nog lastig in te schatten wat de wedstrijd tegen FC Twente gaat brengen. “Ook in Enschede zullen ze misschien hun beperkingen door corona hebben. Ze spelen in ieder geval zonder Zerrouki (Afrika Cup red.) en hebben in de voorbereiding geoefend tegen Eintracht Braunschweig. Het is een periode met de nodige vraagtekens, maar wat ik wel zeker weet is dat wij hier goed gewerkt hebben. Morgen gaan we zien wat dat oplevert."