Jeugdoverzicht: O17 wint van FC Utrecht, gelijkspel voor O15

11 april 2022 15:48

Een dag voordat het eerste elftal de Derby van het Noorden wist te winnen, kwam de academie van sc Heerenveen in actie. Vijf jeugdteams speelden op zaterdag, terwijl Onder 18 vrijdag al aantrad. Een overzicht.

L1ur2k59


Onder 21

Onder 21 reisde zaterdag af naar Rotterdam voor een ontmoeting met Excelsior. De ploeg van trainer Menno van Dam incasseerde een 2-1 nederlaag. Levi de Wilde scoorde het enige Friese doelpunt.

Onder 18
Ook Onder 18 trad aan in Rotterdam, maar dan een dag eerder en tegen Feyenoord. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, met een 0-0 ruststand als gevolg. Na de pauze kwam Feyenoord op voorsprong, maar Amir Ismaïl bracht vanaf de stip de stand weer in evenwicht (1-1). Toch bleven de drie punten op Varkenoord: de Rotterdammers liepen in de slotfase uit naar 3-1.

Onder 17
Onder 17 beleefde een heerlijke zaterdagmiddag tegen FC Utrecht. Op Sportpark Skoatterwâld was de ploeg van trainer Wilco Hellinga veel te sterk voor de Domstedelingen (6-1). Doelpuntenmakers: Jesse Hellinga, Isaiah Ahmed (beiden twee keer), Dimitris Rallis en Niek Bierens.

Onder 15
Onder 15 kwam thuis niet verder dan een gelijkspel tegen Alphense Boys (2-2). Kai Jansen had de ploeg van trainer Emiel Kramer tot twee keer toe op voorsprong gezet, maar ook net zo vaak kwamen de bezoekers langszij.


Onder 13

Op het sportcomplex van vv Nieuweschoot ontving Onder 13 Feyenoord. De Rotterdammers waren te sterk voor de Friezen: 1-4. Koen Westers redde de Friese eer.

Onder 11
Een burentwist op Sportpark Skoatterwâld: Onder 11 'ontving' de leeftijdsgenoten van vv Heerenveen. De ontmoeting eindigde in een 11-3 overwinning voor de sportclub.