Jeugdoverzicht: Ook O13 blijft in hoogste divisie

28 februari 2022 11:09

Vier teams van de jeugdacademie van sc Heerenveen kwamen afgelopen weekend in actie. Bij een overwinning op PEC Zwolle zou na Onder 18 en Onder 17 ook Onder 13 zich handhaven in de hoogste landelijke competitie. Een overzicht.

L06iyn97


Onder 21
Op bezoek bij FC Twente/Heracles Academie speelde Onder 21 met 1-1 gelijk. Levi de Wilde maakte voor de Friezen het enige doelpunt van de wedstrijd.

Onder 18
Nadat Onder 18 zich vorige week verzekerde van handhaving op het hoogste niveau, rondde het team van trainer Niek Westra de competitie af meteen uitwedstrijd tegen Feyenoord. De Friezen verloren met 5-2, maar eindigden ondanks de nederlaag op de vijfde plek. Doelpuntenmakers: Ties Oostra en Trustin van 't Loo.

Onder 17
Ook Onder 17 verzekerde zich vorige week van nog een competitie op het hoogste niveau. De laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft werd gespeeld tegen NEC. Na een 2-0 achterstand knokten de Friezen zich terug naar een 2-2 gelijkspel. Doelpuntenmakers: Tygo Land en Hylke Priem.

Onder 13
In navolging van Onder 18 en Onder 17 heeft ook Onder 13 zich gehandhaafd in de hoogste landelijke competitie, oftewel de top acht van Nederland. Dat behaalde de ploeg van trainer Jeffrey Mast door thuis te winnen van PEC Zwolle (4-2). Doelpuntenmakers: Rayen Gtari, Koen Westers, Davey Volbeda en Djeraldo van der Meer.