Jeugdoverzicht: Thuiszege O21, O18 verliest van Ajax

21 maart 2022 14:13

De dag na de overwinning van het eerste elftal op Heracles Almelo kwamen vijf jeugdteams van sc Heerenveen in actie. Dat leverde twee zeges en drie nederlagen op. Een overzicht.

L10ovfmb


Onder 21
Met een aantal versterkingen vanuit de eerste selectie trad Onder 21 thuis aan tegen De Graafschap. Onder anderen Rami Al Hajj, Stanislav Shopov, Jan Ras, Timo Zaal, Hamdi Akujobi, Syb van Ottele en Arjen van der Heide maakten hun opwachting. Van der Heide was trefzeker, net als Ian Beelen, en zorgden daarmee voor een krappe zege (2-1).

Onder 18
Een flinke uitdaging op papier en dat bleek ook in de praktijk. Onder 18 trapte de voorjaarscompetitie af tegen Ajax. De ploeg van trainer Niek Westra dolf op Sportpark Skoatterwâld het onderspit (0-4).


Onder 15

Het moest van ver komen, maar Onder 15 vertrok uit Rotterdam met de drie punten in de tas. Halverwege stond het team van trainer Emiel Kramer met 1-0 achter. In de tweede helft bogen de Friezen de stand om, dankzij twee doelpunten van Jesse Hellinga.

Onder 14
Op bezoek bij Go Ahead Eagles kon Onder 14 de mooie overwinning van vorige week op FC Volendam geen passend vervolg geven. In Twello gingen de jongens van coach Joey van den Berg onderuit met 2-0.

Onder 12
Er vielen weer ouderwets veel doelpunten bij de twingames van Onder 12. Over twee wedstrijden was AZ op Sportpark Skoatterwâld iets te sterk voor de Friezen (4-14).