Naar de Fryske Derby? Dit moet je weten voor het stadionbezoek

10 november 2022 09:57

sc Heerenveen treft zondag in het Abe Lenstra stadion SC Cambuur (aftrap: 14.30 uur). Om veiligheidsredenen geldt er rondom de Fryske Derby een aantal maatregelen. Kom niet voor verrassingen te staan en neem van tevoren de bezoekersinformatie hieronder door.

01052022292260 DSC 8346


Wegafsluitingen
Twee straten in Heerenveen zijn zondag een groot deel van de dag afgesloten. Houd rekening met de volgende wegafsluitingen:

  • Nieuwstraat (afgesloten van 9.00 tot 19.00 uur)
  • Stadionweg (afgesloten van 12.00 tot 18.00 uur)

Stadion eerder open
In verband met de verwachte drukte op de overige wegen en bij de stadioningangen is het Abe Lenstra stadion zondag eerder geopend dan normaal. De deuren van het stadion gaan twee uren voorafgaand aan de aftrap van de derby open: om 12.30 uur.

 

Oosttribune

P4 dicht
Parkeerterrein P4 is zondag niet beschikbaar. Supporters met een P4-kaart kunnen op vertoon van hun parkeerkaart de auto neerzetten op P6, vanuit het stadion gezien achter de snelweg A32.

Rijden naar P6 doe je vanaf het Abe Lenstra stadion via het kruispunt bij de McDonald’s, waar je onder het viaduct doorgaat richting de rotonde. Daar neem je de tweede afslag, waarna je op de volgende rotonde rechtdoor gaat. Aan je rechterhand is dan het parkeerterrein. Let op: het fiets- en looppad onder de snelweg door – de Sportweg – is niet bedoeld voor autoverkeer.

Ingang J
Hoewel P4 niet beschikbaar is, is ingang J wel open aan de oostzijde van het stadion, de Foppe de Haan-tribune. Loop dan via de noordzijde, langs ingang G. Let op: Bij ernstige calamiteiten is het mogelijk dat ingang J voor de veiligheid kort of voor wat langere tijd gesloten blijft.

Ingang O en passage dicht
Zowel voor de wedstrijd als na het laatste fluitsignaal zijn ingang O en de overdekte passage – door Sportstad – gesloten. Supporters op de zuidtribune verlaten het stadion via uitgang T, supporters op Oost gaan via uitgang G naar buiten.

P4 Plattegrond

Gratis met Arriva naar de derby

Seizoenkaarthouders van sc Heerenveen kunnen, zoals bij elke thuiswedstrijd, met Arriva gratis naar het stadion reizen. Wil jij voor de Friese Derby gebruikmaken van deze regeling? Bestel je online vervoersbewijs dan op www.arriva.nl/scheerenveen. Je krijgt een ticket met een QR-code die je laat scannen bij de bus of de trein. Deze is alleen geldig in combinatie met een seizoenkaart.

Met het ov-ticket krijg je toegang tot de treinen en bussen van Arriva in Fryslân en Groningen. Ook van de volgende lijnen kun je als seizoenkaarthouder gebruikmaken:

  • 114 en 115 vanuit Assen
  • 315 en 324 vanuit Emmeloord
  • 350 vanuit Alkmaar

Het ov-ticket is zondag geldig vanaf drie uren voor de aftrap tot drie uren na het laatste fluitsignaal. Zondag maak je dus tussen 11.30 uur en 19.15uur gebruik van je ov-ticket.

Bij de vorige thuiswedstrijd, tegen FC Utrecht, waren er enkele incidenten in de Arriva-bussen. sc Heerenveen en Arriva roepen daarom op om rekening te houden met medereizigers. Samen op naar een leuke middag, binnen en buiten het stadion!