Nieuwe benamingen: Voetbalschool, Vooropleiding en Akademy

23 augustus 2022 10:55

In september start sc Heerenveen met een nieuw initiatief: het verzorgen van trainingen aan fanatieke jeugdvoetballers uit de regio. Bij de Voetbalschool, zoals het nieuwe initiatief heet, is toegankelijk voor alle voetballende kinderen van 7 tot en met 14 jaar. Het zorgt ervoor dat de 'oude' Voetbalschool een nieuwe naam krijgt: de Vooropleiding.

DSC 3598


Fanatieke jeugdvoetballers van 7 tot en met 14 jaar uit de regio extra trainingsmomenten bieden, náást hun trainingen en wedstrijden bij de eigen amateurvereniging. Dat is wat sc Heerenveen met de nieuwe Voetbalschool doet. Zo wil de club in de directe omgeving een duurzame bijdrage leveren aan de ontwikkeling van individueel (voetbal)talent.

Vooropleiding
Hét verschil met de Vooropleiding – de vroegere Voetbalschool – is dat de jeugdvoetballers die hiervoor worden uitgenodigd, door sc Heerenveen gescout en geselecteerd zijn. De Vooropleiding geldt als voorportaal van de jeugdopleiding van sc Heerenveen: de Akademy. Het doel is om vanuit de Vooropleiding de Onder 11 samen te stellen en de Onder 12 aan te vullen.

Akademy
De jeugdopleiding van sc Heerenveen heet met ingang van het seizoen 2022/2023 de Akademy. Deze benaming komt overeen met waar de academie van de club voor wil staan: Fries, uniek, toonaangevend en talenten ontwikkelen en beter maken. Er zijn (inter)nationaal meerdere jeugdopleidingen en -academies, maar er is maar één Akademy.