'Om utens': Deze spelers zijn opgeroepen voor hun land

18 maart 2022 15:00

Zes spelers van de eerste selectie van sc Heerenveen kregen vrijdag een uitnodiging van hun nationale voetbalbond. Eind maart staan er interlands op de voetbalkalender. Een overzicht: wie, wat, waar en wanneer.

51964239 ORANGE PICTURES
Rami Al Hajj in actie voor Jong Zweden.


Rami Al Hajj en Amin Sarr
Ploeggenoten bij sc Heerenveen en Jong Zweden: Rami Al Hajj en Amin Sarr. Beide spelers zijn opgenomen in de definitieve selectie van de Zweden voor het EK-kwalificatieduel met Ierland op dinsdag 29 maart.

Ibrahim Dresevic
Komende week meldt Ibrahim Dresevic zich in thuisland Kosovo voor twee oefenwedstrijden. De Kosovaren spelen donderdag tegen Burkina Faso en treffen vijf dagen later Zwitserland.

Milan van Ewijk
Bondscoach Erwin van de Looi van Jong Oranje riep voor het eerst Milan van Ewijk op. De Nederlandse talenten werken deze maand twee EK-kwalificatiewedstrijden af: volgende week vrijdag in en tegen Bulgarije, vier dagen later tegen Zwitserland in Deventer.

Nicolas Madsen
Een van de spelers die is opgenomen in de definitieve selectie van Jong Denemarken is Nicolas Madsen. De Denen spelen op dinsdag 29 maart in Herning een EK-kwalificatiewedstrijd tegen België.

Timo Zaal
Timo Zaal meldt zich komende week bij het Nederlands elftal Onder 18. Het team van bondscoach Martijn Reuser werkt een drielandentoernooi af in Duitsland. Volgende week zaterdag oefent Oranje tegen Frankrijk, twee dagen later tegen de gastheer.

Oliver Braude, Noah Stassin en Bernt Klaverboer
Jeugdspelers Oliver Braude, Noah Stassin en Bernt Klaverboer zijn ook opgeroepen voor interlands. Middenvelder Braude werkt met Noorwegen Onder 18 drie oefenduels af in Spanje. Verdediger Stassin doet dat met België Onder 18. Keeper Klaverboer speelt met Oranje Onder 17 in eigen land drie EK-kwalificatiewedstrijden.