‘Om Utens’: Noppert bij definitieve selectie Oranje

16 september 2022 12:00

Andries Noppert is door bondscoach Louis van Gaal opgeroepen voor het Nederlands elftal. De doelman van sc Heerenveen voegt zich na dit weekend bij de selectie van Oranje in voorbereiding op de Nations League duels met Polen en België. Noppert kan na Abe Lenstra de tweede Fries worden die namens sc Heerenveen voor Oranje uitkomt. 

Liggend Kopiëren


Het Nederlands elftal speelt op donderdag 22 september eerst in Warschau tegen Polen. Vervolgens speelt Oranje op zondag 25 september in de Johan Cruijff ArenA tegen België. Mocht Noppert daadwerkelijk minuten gaan maken, dan wordt hij de achtste speler namens de Friezen in het shirt van het Nederlands elftal.

Rami Kaib
Rami Kaib zit bij de selectie van Tunesië. De linksback mag zich opmaken voor twee wedstrijden in Frankrijk, waar de nationale ploeg de komende interlandperiode bivakkeert. Kaib en zijn landgenoten spelen eerst in Orléans tegen de Comoren. Daarna wacht in het stadion van Paris Saint-Germain een onderonsje met grootmacht Brazilië.

Timo Zaal
Timo Zaal (18) zit bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal Onder 19. Zaal speelt tussen 21 en 27 september in Nederland de eerste kwalificatieronde voor het EK 2023. Tegenstanders zijn Moldavië, Noord-Ierland en Slovenië. De wedstrijden worden gespeeld in Hardenberg en Assen. 

Oliver Braude
Jeugdspeler Oliver Braude (18) is opgeroepen voor Noorwegen Onder 19. Braude. De achttienjarige middenvelder speelt volgende week oefenwedstrijden tegen Zweden en IJsland.