sc Heerenveen gaat in slotfase onderuit bij AZ

23 april 2022 20:50

sc Heerenveen keerde zaterdagavond met lege handen terug uit Alkmaar. De Friezen bleven op bezoek bij AZ heel lang vrij eenvoudig overeind, maar moesten het hoofd in de slotfase alsnog buigen. Wat beklijfde: het gevoel dat er meer in zat (2-1).

23042022292042 FPH 1013


Het was op het moment zelf al enorm balen dat ie er niet in ging. Maar toen het een minuut later aan de andere kant wel raak was, ging de misser vlak voor tijd van Anthony Musaba pijnlijk heten. De aan- en invaller was het hele veld overgestoken, drie AZ'ers voorbijgegaan, maar schoot toen in kansrijke positie over. Tijjani Reijnders bleef wel koel en bezorgde AZ de overwinning (2-1).

Op de paal
Op basis van de tweede helft was de zege voor AZ niet onverdiend. De Alkmaarders hadden de bal, bepaalden het spelbeeld, maar grote kansen? Dat viel wel mee. sc Heerenveen had de boel onder controle en brak pas in het zicht van de haven. Bijna nog werd de goal van Reijnders ongedaan gemaakt ook, maar Arjen van der Heide raakte in de extra tijd de paal.

Waar de verhoudingen na de pauze in het voordeel waren van AZ, was het in de eerste helft gelijk opgegaan. Via Amin Sarr (en de man van de pass Tibor Halilovic) schoot sc Heerenveen uit de startblokken met een vlijmscherpe, doeltreffende counter (1-0). De Friezen konden de voorsprong net niet vasthouden tot en met de rust: Jesper Karlsson tikte knap een voorzet achter Erwin Mulder (1-1).

Friese Derby
Met de nederlaag tegen AZ kwam er voor sc Heerenveen een einde aan een reeks van vijf competitiewedstrijden zonder verlies. Volgende week zondag wacht de tweede Friese Derby van het seizoen: dan komt SC Cambuur naar het Abe Lenstra stadion (aftrap: 12.15 uur).


Opstelling
: Mulder; Akujobi (79. Zaal), Van Beek, Bakker, Van Ottele, Woudenberg; Haye, Halilovic (75. Van der Heide), Tahiri; Sarr, Van Hooijdonk (63. Musaba).