Tobiasen blikt vooruit op 'zespuntenduel' met RKC

11 maart 2022 15:07

Nadat sc Heerenveen vorige week Brabant verliet met een punt, hoopt trainer Ole Tobiasen zaterdagavond iets verderop wel met de volle buit terug te keren naar Fryslân. Na Willem II wacht nu RKC Waalwijk (aftrap: 21.00 uur). Opnieuw een tegenstander die op de ranglijst dicht bij de Friezen staat.

13022022288438 NEC FPH 4398


Van tevoren had Ole Tobiasen niet getekend voor een punt bij Willem II. Ook voor de uitwedstrijd tegen RKC zet de oefenmeester in op meer. "Op voorhand zijn we niet tevreden met een gelijkspel", zegt Tobiasen vrijdag bij het perspraatje. "Dat geldt alleen als je naar Ajax of PSV moet. In Waalwijk willen we winnen."

Twijfelgevallen
In de missie om drie punten te pakken bij RKC – momenteel een directe concurrent op de ranglijst – moet Tobiasen het wellicht stellen zonder een drietal dat tegen Willem II nog in de basis stond. Tibor Halilovic, Ibrahim Dresevic en Amin Sarr zijn onzeker. Toch gaat Tobiasen ervan uit dat ze kunnen spelen.

Het verschil op de ranglijst tussen sc Heerenveen en RKC bedraagt drie punten, in het voordeel van de Friezen. Het zespuntenduel met de Brabanders is dus een belangrijke, weet ook Tobiasen. "Ontzettend belangrijk. Maar de spanning of druk is er niet groter om. De groep is juist gretig en wil een goed resultaat neerzetten."

Joost van Aken
Relatief nieuw in die groep is Joost van Aken. De 27-jarige verdediger is nu ruim een maand terug bij zijn oude liefde. Hoe staat hij ervoor? Tobiasen: "Goed. Ik ben heel blij met zijn ontwikkeling. Hij kwam lichamelijk topfit binnen, maar miste wedstrijdritme. Nu heeft ie drieënhalf duel bij de beloften en reserves in de benen. Hij wil heel graag."

Dan over de tegenstander. Daar zijn de ogen vooral gericht op een voormalig speler van sc Heerenveen. Jens Odgaard staat dit seizoen op acht treffers en vijf assists. "Dat is heel knap", zegt Tobiasen over zijn landgenoot. "Hij trekt vanaf rechts naar binnen en wordt dan vaak heel gevaarlijk. We zullen hem zeker in de gaten moeten houden."