Tobiasen gelooft in achtste plek: "Daar gaan we voor”

06 mei 2022 15:05

Een week na de spectaculaire Friese Derby (3-3) hervat sc Heerenveen zondag de eredivisie. De ploeg van trainer Ole Tobiasen gaat op bezoek bij Vitesse (aftrap: 14.30 uur). Een duel waarin resultaat gehaald moet worden, willen de Friezen nog play-offs om Europees voetbal halen.  

54350262 ORANGE PICTURES


Of hij blij was met het late gelijkspel tegen Cambuur? Tobiasen gaf tijdens het perspraatje aan met gemengde gevoelens terug te kijken op dit duel. “We vroegen aan de spelersgroep of we nu één punt gewonnen hadden of twee verloren. Eigenlijk was iedereen het er over eens dat we twee verloren hebben als je kijkt naar alle kansen die we gecreëerd hebben. Ondanks dat je eigenlijk tevreden moet zijn dat je in blessuretijd nog de gelijkmaker maakt. Maar we waren het er allemaal over eens dat we er meer uit hadden moeten halen.”

Achtste plaats
Door het gelijkspel staat sc Heerenveen nu nog één punt achter FC Groningen. En dat is een positie die recht geeft op het spelen van de play-offs om Europees voetbal. De trainer gelooft dat de achtste plaats nog altijd haalbaar is. “Daar gaan we ook voor. Maar dan hebben we zondag wel een goed resultaat nodig. Natuurlijk zal het niet gemakkelijk worden. Vitesse heeft een hele sterke selectie met veel individuele kwaliteiten. Maar we hebben een kans en daar gaan we vol voor.”

Geen Van Aken, Bakker twijfelgeval
sc Heerenveen zal het zondag in ieder geval zonder Joost van Aken moeten doen. De verdediger heeft helaas een kleine terugslag gehad en is er daardoor niet bij. Ook voor Nick Bakker is het nog afwachten of hij tegen Vitesse in actie kan komen. Hij verliet tegen Cambuur geblesseerd het veld. “De blessure van Nick lijkt minder erg dan gedacht. Maar we moeten het van dag tot dag. De rest van de jongens zijn topfit. We hebben nu drie wedstrijden in zeven dagen. En hopelijk plakken we er daarna nog een aantal wedstrijden aan vast.”