Tobiasen: "Tegen PSV moet alles meezitten"

18 februari 2022 16:05

sc Heerenveen verloor de laatste vijf competitiewedstrijden op rij en dan heet de komende tegenstander ook nog eens PSV. De Friezen nemen het zondag in Eindhoven op tegen de huidige nummer twee op de ranglijst (aftrap: 16.45 uur). "We zitten in een moeilijke fase nu, maar we gaan wel vol voor een goed resultaat."

05022022287910 DSC 7107


Voordat Eunice vrijdag het land introk, had sc Heerenveen de een-na-laatste training richting de wedstrijd tegen PSV al achter de rug. Op de trainingsvelden van Sportpark Skoatterwâld was de groep nagenoeg compleet: alleen Timo Zaal en de herstellende Pawel Bochniewicz ontbraken. Daartegenover stond de terugkeer van Sven van Beek en Tibor Halilovic. "Dat ziet er goed uit", zei trainer Ole Tobiasen over het tweetal. Desgevraagd: "Het zou best kunnen dat ze tegen PSV weer kunnen spelen."

Moeilijke fase
De vorige vijf wedstrijden in de eredivisie gingen verloren voor sc Heerenveen. Bovendien kwamen de Friezen daarin niet tot scoren. Zo gauw mogelijk wil zijn ploeg een einde maken aan de negatieve serie, zei Tobiasen. "We zitten in een moeilijke fase nu. Dat weet iedereen. Het niet scoren in de voorgaande duels is geen thema, maar dat we van de nul af willen, lijkt me duidelijk. Dan staat er met PSV-uit niet een eenvoudige wedstrijd op het programma, maar we gaan wel vol voor een goed resultaat."

Bonuspunten noemt Tobiasen elke andere uitslag dan een nederlaag. "Het is geen schande als je verliest in Eindhoven. Maar daar leggen we ons niet bij voorbaat bij neer. Op een gegeven moment moet het bij ons ook weer gaan draaien. We hopen dat we kunnen verrassen. Tegen PSV moet alles meezitten, wil je een goed resultaat neerzetten. Het wordt zaak om gegroepeerd te blijven. Dat kan hoog, maar ook laag op het veld. Als je als team niet goed staat, ga je er kansloos af."

Joey Veerman
Tobiasen en z'n team treffen zondag ook een speler die ze wel erg goed kennen. In de winterstop maakte Joey Veerman de overstap van Fryslân naar PSV. "Een geweldige speler", zei Tobiasen. De coach zag 'm donderdag ook aan het werk in het Conference Leagueduel van PSV met Maccabi Tel Aviv. "Het is mooi om naar Joey te kijken. Aan de bal is hij echt top, fantastisch. Complimenten hoe snel hij het oppakt daar. Aan de andere kant: hij is goed genoeg. Met zoveel kwaliteit gaat dat vanzelf."