Van Wonderen voert verandering door tegen oude club: "Zijn meerdere oplossingen"

14 oktober 2022 14:57

sc Heerenveen neemt het zaterdagavond 20.00 uur op tegen Go Ahead Eagles, de oude club van Kees van Wonderen. De trainer wist in Deventer promotie naar de Eredivisie af te dwingen en de halve finale van de beker te bereiken. Dit weekend hoopt hij zijn voormalige club pijn te doen, ondanks de mooie tijd. "Het was een leerzame periode. Terugkeren is bijzonder."

22072022296310 22072022296093 DSC 0878

 

De Deventenaren kenden een moeilijke start van de competitie met vijf nederlagen, maar inmiddels is de weg omhoog ingezet. De laatste vier wedstrijden leverden acht punten op. Onder andere Ajax werd op een gelijkspel gehouden. sc Heerenveen verloor de laatste competitiewedstrijd, maar het zorgt niet voor negativiteit bij de trainer. Hij houdt vertrouwen in eigen kunnen. "In grote lijnen was ik wel tevreden. Als je kijkt naar de strijd om het PSV lastig te maken bijvoorbeeld. We misten alleen de stootkracht naar voren. Het kansen creëren was niet naar onze zin."

Het is een thema dat vaker terugkeert dit seizoen. Achterin staat het als een huis, maar zes keer kwam de ploeg zelf ook niet tot scoren. "Je wilt als team het gevoel hebben: wij hebben scorend vermogen”, aldus Van Wonderen. "Om dat te verbeteren zijn er meerdere oplossingen. Een systeemwijziging, nieuwe accenten of andere spelers. Maar aan de andere kant wil je iets ook de tijd geven, omdat heel veel dingen ook wel goed gaan."

Voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles heeft de trainer een plan in zijn hoofd. "We gaan iets veranderen, maar het zal geen rigoureuze verandering zijn", aldus Van Wonderen, die niet wil zeggen wat hij gaat doen. "Het is niet handig om de kaarten op tafel te leggen."