Van Wonderen waakt voor onderschatting: "Ik wil met een goed gevoel terug de bus in"

17 oktober 2022 17:33

Dinsdagavond om 20.00 uur begint het bekertoernooi voor sc Heerenveen in Hoek. Van onderschatting over de derde divisionist is geen enkele sprake, stelt Kees van Wonderen. "Voor hen is het de belangrijkste wedstrijd van het jaar, maar wij zijn aan onze stand verplicht om te winnen."

22072022296310 22072022296093 DSC 0878


Elke ronde is het raak: een amateurvereniging die een profclub uit het toernooi kegelt. "Dan sta je met grote letters op teletekst. Dat moeten wij voorkomen", aldus Van Wonderen, die zijn opstelling niet prijs wilde geven voor de wedstrijd. Wel liet hij weten dat er meerdere wisselingen zijn. "We kijken daarbij hoe jongens ervoor staan. Het is een verouderd kunstgrasveld, dus we willen geen risico nemen met kleine pijntjes. Ik hoop ook dat een aantal spelers die nu de kans krijgen serieus op de deur gaan kloppen."

Xavier Mous mag zich opmaken voor een basisplaats, verklapte de trainer. "Ik vind het ook gewoon een goede keeper. Er kan ook altijd iets met Noppert gebeuren. Daarom willen we Xavier ritme geven in teamverband. Ik heb alle vertrouwen in hem", aldus Van Wonderen, die weet dat de doelman eerder al eens met PEC Zwolle in Hoek speelde voor het bekertoernooi. "Hij zei dat het een slecht veld was en dat de verlichting ook niet goed was. De hoeken waren erg donker."

De faciliteiten zijn niet perfect en de reis is lang, maar toch ziet de oefenmeester ook de charme van dit duel. "Het wordt vol, er is altijd een bijzondere sfeer bij zulke wedstrijden. Elk jaar gebeuren er verrassingen. Vorig jaar ging het net goed tegen AFC. Ik wil met een goed gevoel terug de bus in. Doorgaan is het belangrijkste."