Van Wonderen: "We hebben wat twijfelgevallen in de selectie voor zondag"

16 september 2022 16:13

Voor sc Heerenveen staat zondag de wedstrijd tegen FC Twente in het Abe Lenstra stadion op het programma. De Tukkers staan momenteel op de vijfde plek, één plekje hoger dan de ploeg van Kees van Wonderen.

04092022299247 NEC DSC 5222


De nederlaag tegen Ajax van vorige week was een duidelijke, maar de trainer zag ook positieve punten die hij weer mee kan nemen naar de wedstrijd van zondag. “Ik kan me nog een heel mooi moment herinneren in de tachtigste minuut. We staan 5-0 achter en verliezen de bal hoog op het veld en toch zie ik de hele ploeg weer terug in formatie komen, om maar geen zesde tegen te krijgen”, omschrijft hij. “Dat geeft mij aan dat de hele ploeg bezig is zijn huid zo duur mogelijk te verkopen.”

Vooruitkijkend op het duel van zondag is Van Wonderen duidelijk. De coach is onder de indruk van FC Twente. “Het is een uitstekend elftal, dat hebben ze vorig jaar bewezen. Ze hebben het elftal ook nog eens goed weten te behouden. Er zit een enorme dynamiek, power en kwaliteit in de ploeg", analyseert hij. De trainer van sc Heerenveen verwacht met de Tukkers een elftal te treffen die in de top vijf gaat eindigen. "We zullen ongelooflijk goed moeten zijn om ons hiermee te meten. Ze worden ternauwernood uitgeschakeld door Fiorentina, ze winnen van PSV. Het wordt een zware klus."

Voor de wedstrijd van aankomende zondag kan sc Heerenveen niet over een volledig fitte selectie beschikken. Tibor Halilovic is nog steeds geschorst, maar er ontbreken meer spelers. “We hebben wel wat twijfelgevallen in de groep inderdaad. Meer dan we eigenlijk zouden willen. Er zijn een aantal jongens waarvoor de wedstrijd te vroeg komt, die gaan het niet halen. Mats Köhlert missen we al een tijdje, Alex Timossi is uitgevallen met een lichte blessure en Thom Haye heeft last van een teenonsteking. Dit zijn serieuze twijfelgevallen voor zondag."