"We rekenen onszelf zeker nog niet rijk"

20 mei 2022 15:29

Een halve dag na het krankzinnige eerste play-offduel met AZ blikte trainer Ole Tobiasen vrijdagmiddag alweer vooruit op de return. Na de spectaculaire, maar nipte overwinning van sc Heerenveen wordt zondag in Alkmaar beslist wie zich plaatst voor de finale. "Het kan nog steeds alle kanten op."

23042022292076 FPH 1453


sc Heerenveen verschafte zich donderdagavond in eigen huis een goede uitgangspositie door tegen AZ in een bizarre slotfase alsnog de overwinning binnen te slepen (3-2). Amper bijgekomen van die apotheose, schoof Ole Tobiasen vrijdagmiddag in de perszaal van het Abe Lenstra stadion aan voor de voorbeschouwing op de return.

Maar eerst terug naar de avond ervoor. "Zo'n slot, dat bedenk je niet", refereerde Tobiasen aan de laatste minuten tegen AZ. Dankzij late – en heel fraaie – goals van Amin Sarr en Tibor Halilovic reist zijn ploeg zondag met een zege op zak naar Alkmaar. "Krankzinnig. Geweldig voor de spelers, ons als staf en de hele club."

Niets te verliezen
De eerste slag is gestreden, in het voordeel van sc Heerenveen. Wat zegt dat nu over de kansen en de verhoudingen? "Dat is moeilijk te zeggen. Nog steeds hebben we niets te verliezen. AZ moet. Ik zie onszelf niet als favoriet. Het is maar één goal verschil. We rekenen onszelf zeker nog niet rijk. Het kan nog steeds alle kanten op."

Tobiasen was blij natuurlijk met het resultaat, maar ook met wat zoiets doet met de club. "Geweldig om te zien en mee te maken. Het leeft weer. Als je ook ziet hoeveel berichtjes je na afloop van zo'n wedstrijd krijgt. We hebben de competitie geweldig afgesloten. Laten we die lijn nog maar even doortrekken in de play-offs."