Akademy: Onder 14 en Onder 15 spelen thuis; ook twee teams spelen uitduel

07 april 2023 16:30

Zaterdagavond speelt het eerste elftal van sc Heerenveen eindelijk weer een thuisduel. De supporters hebben er bijna een maand op moeten wachten, na het duel met Ajax. Ook op Sportpark Skoatterwâld hopen een aantal Akademy-teams te profiteren van het thuisvoordeel. Onder 15 en Onder 14 spelen op Heerenveense bodem.

Lg6ns3kq


Onder 21 treft koploper
Deventer is zaterdag de bestemming van Onder 21. Om 13.30 uur wordt daar afgetrapt tegen Go Ahead Eagles, dat de trotse koploper is met achttien punten na acht wedstrijden. sc Heerenveen heeft vijf punten minder bij elkaar gespeeld tot dusver. De Friezen staan derde op de ranglijst.

Onder 18 vrij na bekersucces
Het was woensdagavond ongekend spannend op Sportpark Skoatterwâld, waar sc Heerenveen Onder 18 en de leeftijdsgenoten van FC Twente/Heracles-academie het tegen elkaar opnamen. De thuisploeg bereikte de halve finale van het bekertoernooi na strafschoppen. Dit weekend is de ploeg vrij, waardoor er extra lang nagenoten kan worden.


Onder 16 op weg naar titel
In de eerste seizoenshelft werd Onder 16 al kampioen en nu lijkt de ploeg op weg te zijn naar de tweede titel. De Friezen hebben een voorsprong van twee punten en hebben zelfs een wedstrijd minder gespeeld. Zaterdag is Fortuna Wormerveer, dat vierde staat in de comeptitie, de tegenstander.

Onder 15 treft concurrent
Het is een wisselvallig seizoen voor Onder 15, dat dit weekend thuis speelt tegen FC Twente/Heracles-academie. De Tukkers staan op de ranglijst vijfde, een plaats hoger dan de Friezen. Het gat is één punt. Bij een overwinning van de pompeblêdenformatie gaat sc Heerenveen over de tegenstander heen. 

Koploper Onder 14 speelt thuis
In verliespunten staat sc Heerenveen gelijk met Go Ahead Eagles. Zaterdag wacht voor de Friezen een thuiswedstrijd tegen NEC, waar hele andere belangen op het spel staan. De Nijmegenaren staan in de onderste regionen waardoor beide partijen de punten goed kunnen gebruiken.