Akademy: Onder 21 blijft ongeslagen door zege, O13 wint van Feyenoord

09 oktober 2023 13:54

Zaterdag stonden er vier thuiswedstrijden op het programma op Sportpark Skoatterwâld. Dat leverde twee zeges en twee nederlagen op. Onder 14 won met 4-1 van PEC Zwolle terwijl Onder 13 met 3-1 van Feyenoord won.

07102023313358 DSC 1537

Onder 21 blijft maar winnen
Het zijn mooie weken voor O21. De ploeg is namelijk nog steeds ongeslagen. Vorige week werden de Gelderse teams NEC en Vitesse aan de kant gezet, dit weekend was VVV-Venlo het slachtoffer. Het werd 0-3 voor de Friezen. Na veertig minuten maakte Ties Oostra de openingstreffer, waarna Safouane Karim de marge in de zeventigste minuut verdubbelde. In de blessuretijd scoorde sc Heerenveen nog eenmaal.

Onder 18 geeft voorsprong weg
De afgelopen twee wedstrijden werden gewonnen door O18, maar nu moest de ploeg genoegen nemen met een gelijkspel. Tegen SC Cambuur leek een overwinning in de maak, maar vlak voor tijd kwamen de Leeuwarders op gelijke hoogte. Na negen minuten had Jesse Hellinga zijn ploeg op voorsprong gezet, in minuut 86 werd het 1-1. Heerenveen heeft na zes wedstrijden acht punten.

Onder 16 is ongeslagen status kwijt
Het seizoen was uitstekend begonnen voor O16, dat uit de eerste vijf wedstrijden dertien punten haalde. Zaterdag werd er voor het eerst verloren. FC Groningen was met 0-1 te sterk door een doelpunt in de zeventigste minuut. De Groningers hebben daardoor de eerste plaats overgenomen van de Friezen met een voorsprong van twee punten.

Onder 15 verliest van koploper
Het zijn hoge pieken en diepe dalen voor O15 dit seizoen. Zaterdag ging het de negatieve kant op, want koploper FC Dordrecht won met 0-4 in Friesland. Na vijf wedstrijden heeft sc Heerenveen zes punten.

Onder 14 slaat vroeg toe
Dertien punten heeft O14 verzameld in zes wedstrijden. Zaterdag werden de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle met 4-1 verslagen. Na een halfuur spelen was er al een marge van drie doelpunten. Mats van Marrum, Givencio Getrouw en Joey Schuiling waren trefzeker. De bezoekers maakten nog wel de 3-1, maar spannend werd het niet meer. Toen de vierde Friese treffer gemaakt was, was het helemaal klaar.

Onder 13 wint van Feyenoord
Zaterdag was het feest bij O13. De talenten van sc Heerenveen wonnen met 3-1 van Feyenoord. Devon Sneller maakte de openingstreffer, waarna Talha van der Duim snel de tweede goal maakte. De Rotterdammers kwamen terug tot 2-1, maar Mitchel Volbeda zorgde er met een vrije trap voor dat de 3-1 einstand op het scorebord kwam. De ploeg heeft na vijf wedstrijden tien punten.

Onder 12 verslaat FC Groningen
O12 heeft zaterdag gewonnen in Groningen. Tegen de plaatselijke FC werd het 7-13 voor de Friezen.