Akademy-teams starten zaterdag aan voorjaarscompetitie

13 januari 2023 14:00

De winterstop is ook voor de Akademy-teams voorbij en dat levert meteen een vol Sportpark Skoatterwâld op. Maar liefst vijf ploegen spelen zaterdag een thuiswedstrijd. De Onder 16 en Onder 11 moeten wel in de auto voor een uitduel.

Lcre9wa2

 

Onder 21
Na de promotie in de najaarscompetitie, staat voor de O21 een nieuwe uitdaging te wachten. De ploeg van trainer Niek Westra neemt het in divisie 2A onder andere op tegen SC Cambuur, Go Ahead Eagles, Willem II, Vitesse en Roda JC. Zaterdag wacht op Skoatterwâld de eerste confrontatie voor de Friezen. Om 14.30 uur is de ploeg uit Kerkrade de tegenstander.

Onder 18
De O18 kwam in de najaarscompetitie net niet tot promotie. Op het laatste moment ging het mis en gingen Sparta Rotterdam en FC Utrecht er met de promotie vandoor. Het team van trainer Ugur Yildirim blijft daardoor in de voorjaarscompetitie spelen in divisie 2A. Hierin nemen de talenten het zaterdag om 11:30 uur thuis op tegen De Graafschap.

Onder 16
De O16 is aan het begin van dit seizoen is opgericht, waardoor het moest beginnen in de laagste divisie: 5A. De ploeg van Wilco Hellinga werd kampioen met meer dan honderd doelpunten voor en slechts een treffer tegen. Nu wacht het elftal meer uitdaging in 4A met tegenstanders als Almere City, Telstar en FC Volendam. Zaterdag wacht de eerste ontmoeting met AFC '34 uit Alkmaar.

Onder 15
In de najaarscompetitie wist de O15 zich net niet te handhaven in divisie 1A. Het team van trainer Jeffrey Mast streed tot het laatste moment nog mee om degradatie te voorkomen, maar kwam uiteindelijk net te kort. Daardoor komt het team de komende maanden uit in divisie 2A. Hier zijn onder andere De Graafschap, Twente/Heracles Academie en Go Ahead Eagles de tegenstanders. De ploeg uit de Achterhoek is zaterdag de eerste tegenstander. De wedstrijd begint om 11.30 uur.

Onder 14
De O14 kon nog tot de laatste wedstrijd promoveren naar divisie 2A. Zelf deed het wat het moest doen, maar door een overwinning van FC Groningen bleef de ploeg van trainer Tim Strandstra steken in divisie 3A. Zaterdag wacht hierin de eerste competitiewedstrijd. Om 09.30 uur komen de leeftijdsgenoten van FC Emmen naar Skoatterwâld.

Onder 13
De O13 heeft zich gehandhaafd in de hoogste divisie 1A. Het team van coach Nick Kuiper deed goed mee in de najaarscompetitie en eindigde in de middenmoot. In de voorjaarscompetitie mogen ze zich dan ook weer meten met teams als Ajax, AZ, PSV en Feyenoord. Waar de andere Akademy-teams dit weekend weer starten, heeft de O13 nog een weekje vrij. Volgende week zaterdag wacht dan een duel met de ploeg uit Alkmaar.

Onder 12
De competitie van O12 is anders ingericht. In deze leeftijdscategorie worden geen standen bijgehouden en wordt gespeeld op een klein veld. De ploeg van trainer Mathijs van de Beld speelt tegen de meest noordelijke clubs. In de najaarscompetitie vormen ze een poule met De Graafschap, SC Cambuur, FC Emmen, FC Volendam en FC Groningen. Zaterdag wacht de eerste wedstrijd tegen de ploeg uit Doetinchem. Om 9.45 uur wordt afgetrapt.

Onder 11
Voor O11 geldt dezelfde competitieopzet als voor O12. Het team van trainer Sven Epema zit in een competitie met PEC Zwolle, FC Emmen, ADO Den Haag, De Graafschap en FC Volendam. De eerstvolgende wedstrijd staat voor zaterdag gepland. De jongste talenten van de Akademy moeten dan om 12.30 uur aantreden tegen ADO Den Haag.