Bekerthriller op Sportpark Skoatterwâld: Onder 18 naar halve finale

06 april 2023 09:40

Het was woensdagavond spannend op Sportpark Skoatterwâld, waar een bekerthriller gaande was. Na de strafschoppenserie was het feest, want sc Heerenveen is door naar de halve finale. Onder 18 versloeg in de kwartfinale de leeftijdsgenoten van FC Twente/Heracles-Academie. Eerder werden VVV-Venlo, FC Den Bosch en FC Utrecht al verslagen.

O18 19


De Friezen hadden tegen de Tukkers een valse start. Na zeven minuten kwamen de bezoekers namelijk op voorsprong via Mats Rots. Het was aan Thom Faber te danken dat sc Heerenveen toch met een voorsprong de kleedkamer opzocht in de pauze. Hij maakte in minuut 24 gelijk met een laag schot en was op slag van rust het meest attent in het zestienmetergebied.

In de tweede helft kwam FC Twente/Heracles terug door een eigen doelpunt. Het betekende dat er strafschoppen genomen moesten worden om de wedstrijd te beslissen. Keeper Malcolm Mateyo stopte een penalty, waarna Oliver Braude de bekerthriller besliste.

De halve finale wordt op Sportpark Skoatterwâld gespeeld. Wie de tegenstander is, wordt aankomende zaterdag bekend. De Friezen nemen het dan op tegen de winnaar van Feyenoord - Sparta Rotterdam. De datum wordt later bekendgemaakt.