Om Utens: Bochniewicz bij Poolse selectie, Sahraoui haakt geblesseerd af

12 november 2023 10:45

Zaterdagavond speelde sc Heerenveen tegen Vitesse in de competitie. Het duel eindigde in 1-3, waardoor sc Heerenveen met een goed gevoel de interlandperiode ingaat. Een aantal spelers komt voor zijn land uit de komende periode. In de rubriek Om Utens lees je wie allemaal op pad gaan.

DSC 7745


Ion Nicolaescu
Een paar weken stond Ion Nicolaescu aan de kant met een blessure, maar zaterdag maakte hij weer minuten voor sc Heerenveen. Daarin was hij meteen trefzeker. De bondscoach van Moldavië heeft hem ook direct weer opgenomen in zijn selectie. De spits en zijn landgenoten spelen tegen Albanië en Tsjechië.

Hussein Ali
Hussein Ali miste de vorige interlandperiode door een blessure, maar zit nu weer bij de selectie van Irak. De vleugelverdediger mag zich opmaken voor twee wedstrijden: Indonesië en Vietnam zijn de tegenstanders. 

Pawel Bochniewicz
Goed nieuws voor Pawel Bochniewicz. Hij mag zich melden bij het Poolse nationale elftal. De 27-jarige verdediger is opgeroepen voor het EK kwalificatieduel met Tsjechië (17 november) en de vriendschappelijke interland tegen Letland (21 november). Bochniewicz maakte in 2020 zijn debuut voor de Poolse nationale ploeg en kan deze interlandperiode zijn derde en vierde interland spelen.


Daniel Karlsbakk
Bondscoach Jan Peder Jalland heeft weer een plaats voor Daniel Karlsbakk in de selectie van Noorwegen Onder 21. De spits van sc Heerenveen, die onlangs nog scoorde in het bekerduel met VVV-Venlo, mag zich opmaken voor twee kwalificatiewedstrijden. Op 17 november speelt hij thuis tegen de leeftijdsgenoten van Ierland. Vier dagen later staat een uitduel met Turkije op het programma.

Oliver Braude
Drie Noorse internationals, verdeeld over drie verschillende teams. Naast Sahraoui en Karlsbakk mag ook Oliver Braude een paar dagen op pad met zijn landgenoten. Het talent, die de afgelopen twee duels in de basis begon bij sc Heerenveen, is opgeroepen voor Onder 20. Met die ploeg speelt hij op 17 november in Porto tegen Portugal.

Bernt Klaverboer
Bernt Klaverboer zit bij de selectie van Oranje Onder 19. Voor de doelman en zijn ploeggenoten staan drie wedstrijden op het programma. Luxemberg, Azerbeidzjan en Bosnië en Herzegovina zijn de tegenstanders.


Osame Sahroui haakt geblesseerd af
Tijdens de vorige interlandperiode kwam Osame Sahraoui niet in actie voor Noorwegen, maar toch werd hij nu weer opgeroepen voor de nationale selectie. Door een blessure moet hij nu zelf een streep door de wedstrijden met de Faeröer-eilanden en Schotland zetten.