Om Utens: Van Ewijk uitgeschakeld met Jong Oranje na gelijkspel

27 juni 2023 22:53

Het Eredivisieseizoen zit erop. Dat betekent dat de meeste spelers van sc Heerenveen momenteel genieten van een vakantie, maar niet iedereen kan uitrusten op het strand. Andries Noppert is aanwezig geweest bij de Nations League wedstrijden van het Nederlands Elfta. Zijn ploeggenoten Osame Sahraoui en Milan van Ewijk spelen het jeugd-EK in Roemenië en Georgië. Hier houden we bij hoe het de Heerenveners vergaat bij de nationale ploegen.

59922633 ORANGE PICTURES

27 juni, 19.57 uur:

Milan van Ewijk startte dinsdagavond in de basis bij Jong Oranje tijdens het cruciale duel met Jong Georgië. Het team van coach Erwin van de Looij speelde met 1-1 gelijk. Doordat Jong Portugal won van Jong België zijn de talenten van Oranje uitgeschakeld op het EK. Van Ewijk speelde tot minuut 82 mee.

25 juni, 22.44 uur:

Osame Sahraoui bleef zondagavond de hele wedstrijd op de bank bij Jong Noorwegen. De linksbuiten zag zijn team met 0-1 verliezen van Jong Frankrijk.

24 juni, 19.52 uur:

Milan van Ewijk speelde zaterdagavond een helft mee met Jong Oranje. De rechtsback mocht in de rust invallen voor Devyne Rensch. Jong Oranje speelde met 1-1 gelijk tegen Jong Portugal.

22 juni, 19.55 uur:

Ousame Sahraoui speelde donderdag met Jong Noorwegen op het EK. De Scandinaviërs gingen in Cluj met 1-2 onderuit tegen de leeftijdsgenoten van Zwitserland. Sahraoui viel in minuut 92 in.

21 juni, 19.51 uur:

Jong Oranje speelde woensdagavond met 0-0 gelijk tegen Jong België. Milan van Ewijk viel in minuut 77 in voor Devyne Rensch. Voor Van Ewijk betekende dit zijn debuut op een EK eindronde. In dezelfde poule als Jong Oranje verloor Jong Portugal met 2-0 van Jong Georgië. De Portugezen zijn zaterdag de tegenstander van het team van Erwin van de Looi.

15 juni, 22.57 uur:

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Andries Noppert Official (@andriesnoppert)

15 juni, 20.00 uur:
Jong Noorwegen speelt deze zomer het Europees kampioenschap, maar ook Onder 21 is deze interlandperiode bij elkaar gekomen. Voor die selectie is Daniël Karlsbakk opgeroepen. Hij kwam vandaag in de vrienschappelijke wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Schotland een uur in actie. Gescoord werd er door beide teams niet.

15 juni, 14.13 uur:

Een bericht gedeeld door Milan Fabrizio van Ewijk (@mfvanewijk)

14 juni, 23.22 uur:
Dinsdag maakte Ronald Koeman al bekend dat Andries Noppert tegen Kroatië op de bank plaats moest nemen, omdat Justin Bijlow de voorkeur kreeg onder de lat. De doelman van sc Heerenveen zag vanaf de zijlijn een spannende wedstrijd in de halve finale van de Nations League.

Donyell Malen zorgde voor rust voor de Nederlandse voorsprong na een mooie aanval, maar na rust werd die stand omgedraaid. Andrej Kramaric was trefzeker uit een strafschop, waarna Mario Pasalic de wedstrijd leek te beslissen. In de blessuretijd lukte het Oranje nog om langszij te komen via de ingevallen Noa Lang, waardoor er verlengd moest worden in De Kuip.

Bijna honderd minuten stonden er op de klok toen Bruno Petkovic de derde Kroatische treffer maakte met een afstandsschot. Die klap kwam Oranje niet meer te boven. Vijf minuten voor het einde maakte Luka Modric zelfs nog de 2-4 uit een penalty, waardoor de wedstrijd gespeeld was. De ploeg van Koeman speelt zondag in de Grolsch Veste tegen de verliezer van het duel tussen Italië en Spanje. Nederland gaat dan op jacht naar het brons.

14 juni, 22.40 uur:
Erald Krasniqi is opgeroepen voor Albanië Onder 19, maar mocht ook even ruiken aan het echte werk. De Akademy-aanvaller trainde één dag mee met de eerste selectie van het land. Vandaag was hij weer onderdeel van de jeugdploeg, die het opnam tegen de leeftijdsgenoten uit Kosovo. Die wedstrijd eindigde in een 1-0 zege.

14 juni, 16.25 uur:
Jong Oranje heeft doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Japan Onder 22, in voorbereiding op het EK dat later deze maand op het programma staat. Milan van Ewijk speelde de eerste helft mee en werd na de pauze vervangen door Devyne Rensch. Oud-Heerenvener Jan Paul Hecke speelde na rust in het hart van de defensie.

14 juni, 13.35 uur:
Jong Oranje speelt vandaag als voorbereiding op het EK een oefenwedstrijd tegen de beloftenploeg van Japan. Milan van Ewijk staat in de basis. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

13 juni, 17.30 uur:
Osame Sahraoui bereidt zich met zijn landgenoten voor op het Europees kampioenschap. De Noorse talenten beleggen eerst een trainingskamp in Oostenrijk voor ze richting Roemenië gaan voor het eindtoernooi.

13 juni, 15.18 uur:
Het Nederlands elftal treedt woensdag 14 juni aan tegen Kroatië in de halve finale van de Nations League. Noppert zal dan op de bank plaatsnemen, vertelde Ronald Koeman vandaag op de persconferentie. "Ik wil wel één naam bekend maken. Justin Bijlow gaat keepen."

13 juni, 9.00 uur:
Milan van Ewijk is gearriveerd bij de selectie van Jong Oranje.

5 juni, 12.00 uur:

29 mei, 16.00 uur:
Milan van Ewijk zit bij de selectie van Jong Oranje. Met die ploeg gaat hij proberen om eremetaal in de wacht te slepen op het jeugd EK. Sydney van Hooijdonk, die bij de vorige interlandperiode ook bij de selectie zat, is nu niet opgeroepen door Erwin van de Looi.

29 mei, 13.00 uur:
Andries Noppert keepte tijdens het wereldkampioenschap in Qatar, maar raakte daarna geblesseerd. Nu hij weer helemaal fit is, heeft bondscoach Ronald Koeman meteen een plaatsje voor hem in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Hij gaat met onder anderen oud-Heerenveners Joey Veerman, Sven Botman, Marten de Roon en Denzel Dumfries jagen op de Nations League-beker.