Van Wonderen: "De ranglijst zegt niet altijd iets, dat hebben we dit weekend gezien"

20 december 2023 14:54

sc Heerenveen speelt donderdagavond om 20.00 uur tegen Vitesse. Winnen de Friezen het bekerduel, dan gaat de ploeg met een goed humeur de winterstop in. Kees van Wonderen kiest voor Mickey van der Hart onder de lat, maar dat heeft niets met onderschatting te maken. De trainer is positief over de reservedoelman. "Hij verdient het. Je wilt zo’n jongen ook wedstrijden geven. De rest van de opstelling? Ik ga de tegenstander niet wijzer maken."

DSC 2046


Welke elf namen aan de aftrap staan bij Heerenveen is ook voor de oefenmeester zelf nog niet helemaal duidelijk. Hij heeft de beschikking over alle spelers, maar niet iedereen is okselfris. "Ik zie nog wel eens voorbijkomen: waarom kiest hij niet voor die en die? Maar dat heeft soms met het fysieke element te maken. Een aantal jongens is niet in staat om een groot gedeelte van de wedstrijd te spelen. Daar moeten we rekening mee houden", aldus Van Wonderen, die afgelopen week al aangaf dat Pawel Bochniewicz, Patrik Wålemark en Ion Nicolaescu niet negentig minuten konden spelen.

"Er zijn er nog twee bijgekomen die na het duel met Volendam wat klachten hebben, maar ze stonden vandaag op het veld. Ik verwacht dat het goed is, maar je moet altijd een slag om de arm houden." De wedstrijd tegen Volendam leverde dus een aantal pijntjes op bij de spelers, maar ook een kater bij de trainer. "Die was zuur, die kwam wel even aan", zegt hij over de 1-2 nederlaag. "We hadden veel de bal, maar dat wil niet altijd zeggen dat je wint. Het is heel lastig om een opening te vinden tegen ploegen met zo'n speelstijl. Dat is ons niet gelukt en wij liepen tegen twee counters aan. Maar we moeten ook weer verder. We waren bezig met een goede reeks."

De goede lijn moet donderdag weer opgepakt worden tegen Vitesse, dat moeizaam draait in de competitie. "Maar de ranglijst zegt niet altijd iets, dat hebben we dit weekend gezien. Er blijft iets onvoorspelbaars in voetbal zitten, maar we gaan uit van onze eigen kwaliteiten", aldus de keuzeheer, die moeilijk kan voorspellen hoe de Arnhemmers voor de dag zullen komen. Dat heeft mede met de 5-0 nederlaag tegen Almere City van afgelopen weekend te maken. "Ze hebben een tik gehad. Ze kunnen daardoor wat compacter gaan staan, maar het kan ook dat ze verdergaan met de lijn waarmee ze zijn begonnen. We gaan het afwachten."