Van Wonderen kijkt uit naar serieuze test tegen 'titelkandidaat' AZ

13 januari 2023 17:28

sc Heerenveen neemt het zaterdagavond op tegen AZ. In het Abe Lenstra stadion wordt om 18.45 uur afgetrapt. Eerder deze week won de ploeg van Kees van Wonderen al van een andere Noord-Hollandse club: FC Volendam werd met 2-0 terug naar huis gestuurd. Het geeft een goed gevoel voor aankomend duel, al weet de trainer dat dit duel niet te vergelijken is met de vorige.

Kees van Wonderen (1)


"We zijn goed uit de wedstrijd gekomen, maar de spelers voelen het wel. Het is zwaar geweest. Anas Tahiri hebben we in de rust gewisseld, maar we kunnen hem gewoon gebruiken", aldus Van Wonderen, die meerdere wijzigingen doorvoerde tegen FC Volendam. Of die spelers zaterdagavond weer aan de aftrap verschijnen, wilde hij niet zeggen. "We kijken naar de frisheid."

AZ staat vijfde op de ranglijst en verzamelde tot dusver zes punten meer dan de Friese ploeg. Van Wonderen noemt het een ‘interessante’ krachtmeting. "We gaan echt getest worden. Ik denk dat het een titelkandidaat is. We zullen op ons allerbest moeten zijn om een goed resultaat te halen. Het wordt een andere wedstrijd als tegen FC Volendam. We gaan niet zoveel kansen krijgen, maar hopelijk ligt het rendement nu wat hoger."

Pelle van Amersfoort en Sydney van Hooijdonk zorgden in het bekerduel voor de goals. "Sydney is een van de allerbeste killers in de zestien, maar Pelle ook. Hij voegt echt iets toe wat we niet hadden. Hij heeft diepgang en zet z’n poot er wel in" aldus de complimenteuze hoofdtrainer, die dus weinig wilde zeggen over de formatie van aankomend weekend. "We hebben de afgelopen wedstrijd bewust gekeken naar het feit dat er nu meerdere wedstrijden in korte tijd zijn."