Van Wonderen ziet energiek FC Utrecht en is blij met 'nieuwe dynamiek' in eigen ploeg

03 februari 2023 14:43

sc Heerenveen neemt het zaterdagavond om 20.00 uur op tegen FC Utrecht. De afgelopen dagen ging het vooral veel over transfers, maar inmiddels kan de focus weer op het voetbalveld. Kees van Wonderen zag Amin Sarr vertrekken, maar kreeg er ook een aantal nieuwe namen voor terug. Ché Nunnely, Jeffrey Bruma en Osame Sahraoui zitten voor het eerst bij de selectie.

22072022296310 22072022296093 DSC 0878


"Daniel Karlsbakk gaat niet mee. Hij had aan het begin van de Noorse voorbereiding wat liesklachten, waardoor hij een weekje gemist heeft. Daardoor is hij nog niet aan het explosieve toegekomen op de trainingen. Het risico is nu nog te groot", stelt de trainer, die ook Andries Noppert nog niet tot zijn beschikking heeft, maar wel drie nieuwe gezichten meeneemt naar de Domstad. Daarvan begint alleen Bruma in de basis. "Jeffrey heeft zijn laatste wedstrijd in december gespeeld, maar hij heeft voor zichzelf doorgetraind. Hij gaat starten, maar we moeten het rustig opbouwen."

De laatste dagen van de transfermarkt waren hectisch, maar de tevredenheid overheerst bij Van Wonderen. "Jeffrey is er inmiddels drie dagen, Daniel twee en Osame één. Het zijn frisse jongens die zorgen voor een nieuwe dynamiek, er komen nieuwe verhoudingen in de ploeg. Het voelt een beetje of je opnieuw een voorbereiding gaat draaien, dat je weer een nieuw elftal gaat opbouwen. We hebben nu iedere positie dubbel bezet, dat is wat je wilt."

Waar sc Heerenveen meerdere wijzigingen in de ploeg kreeg, kwam er bij FC Utrecht een nieuwe trainer. Van Wonderen is positief over Michael Silberbauer, die het stokje overnam van Henk Fraser. "Qua namen is er niet veel veranderd, maar je ziet duidelijk de hand van de trainer. Ze spelen een beetje zoals Liverpool, met heel veel energie. Ze zijn de tweede seizoenshelft goed begonnen. Onder andere met een gelijkspel tegen Feyenoord en een geweldige 5-5 tegen AZ."