“We moeten een ongelooflijk hoog niveau aantikken”

31 mei 2023 15:20

Donderdagavond staat voor sc Heerenveen de eerste ontmoeting in de play-offs op het programma. In eigen huis neemt de ploeg van trainer Kees van Wonderen het op tegen FC Twente (18.45 uur), de nummer vijf van de Eredivisie. “Het wordt een behoorlijke krachtmeting.”

Van Wonderen


De Friezen treffen met FC Twente een ploeg in topvorm. De Tukkers eindigden op de vijfde plaats en pakten achttien punten meer dan sc Heerenveen. Desondanks kan de ploeg van trainer Kees van Wonderen moed putten uit de onderlinge ontmoetingen eerder dit seizoen. sc Heerenveen won in eigen huis met 2-1 en wist in Enschede een gelijkspel uit het vuur te slepen (3-3).

Van Wonderen wilde tijdens het perspraatje nog niks kwijt over zijn strijdplan. “Je moet uitgaan van jezelf en hun analyseren. Daar maak je een plan op en daar probeer je in toe te slaan. Ik verwacht een hele open wedstrijd die beide kanten op gaat. Twente is een heel complete ploeg die veel druk op een tegenstander kan zetten. Het oogt fris, fit en energiek. Dat betekent dat wij een ongelofelijk hoog niveau moeten aantikken om ons daar tegen te meten. We weten dus wat we moeten brengen.”

Van Wonderen kan donderdagavond over een complete selectie beschikken. “Er zijn wel wat jongens met klachten. Dat heb je in deze fase van de competitie wel vaker. Maar iedereen is er morgen bij.”