Akademy: Onder 13 wint met vijfklapper, Onder 18 en Onder 16 spelen gelijk

13 februari 2024 10:01

Vijf Akademy-wedstrijden stonden zaterdag op het programma, met wisselende resultaten. Twee teams bleven puntloos achter, twee andere ploegen speelden gelijk en Onder 13 boekte een klinkende overwinning. Tegen PSV Onder 13-2 werd het maar liefst 5-0.

10022024316333 DSC 8215

Onder 21 verliest
Zaterdag speelde O21 een thuiswedstrijd tegen Vitesse. De punten gingen mee naar Arnhem, want de bezoekers wonnen met 1-2. Al in de vierde minuut kwam de uitploeg op voorsprong. Na een uur spelen zorgde Trustin van ’t Loo ervoor dat de teams weer op gelijke hoogte kwamen, maar tien minuten voor het einde scoorden de geel-zwarten opnieuw. O21 heeft na drie wedstrijden één keer gewonnen en tweemaal verloren.

Gelijkspel voor Onder 18
Ook voor O18 stond een thuiswedstrijd op het programma. De ploeg kreeg PEC Zwolle op bezoek. Na negentig minuten werden de punten gedeeld: 2-2. In de negentiende minuut zette Ruben Veer de thuisploeg op voorsprong, maar na 63 minuten was dat omgedraaid in een 1-2 achterstand. Lang hoefden de Friezen niet te treuren, want twee minuten later was het weer gelijk. Damy Bernardina zorgde ervoor dat een punt werd overgehouden aan de krachtmeting.

Onder 16 speelt gelijk in derby
Voor het eerste elftal staat de wedstrijd tegen FC Groningen dit seizoen niet op het programma, maar de jeugdteams kruisen nog wel de degens. O16 moest naar de oosterburen en kwam terug met een punt. Groningen kwam op voorsprong, maar Kobus Bruinsma zorgde voor de 1-1. Daardoor is Heerenveen nog ongeslagen na drie wedstrijden in de voorjaarscompetitie. De ploeg won éénmaal en speelde twee keer gelijk.

Onder 14 verliest doelpuntrijk duel
Het was een doelpuntenregen in de eerste helft bij Go Ahead Eagles tegen O14. Toen de ploegen de kleedkamers opzochten voor de pauze, stond het 3-3. Givencio Getrouw zette de Friezen in de vierde minuut op voorsprong. Na elf minuten was het echter 2-1. Doelpunten van Luca Dijkstra en Bodhy van de Giesen zorgden voor een nieuwe voorsprong, maar ook nu werd deze niet vastgehouden. Met een gelijke stand werd gerust. In de tweede helft lukte het de thuisploeg nog om tweemaal te scoren. Daardoor eindigde het duel in 5-3.

Onder 13 haalt uit
Een vijfklapper voor O13, dat het opnam tegen O13-2 van PSV. De Friezen waren heer en meester tegen de leeftijdsgenoten uit Eindhoven, wat bij de rust al resulteerde in een 3-0 voorsprong. Jaelhan Laken zorgde voor doelpunt nummer één, waarna Natu Tekle voor de andere twee goals zorgde. Na de pauze zorgde Talha van der Duim voor de eindstand met twee treffers.