Akademy: Onder 16 wint met drieklapper van koploper

28 mei 2024 09:00

Het eerste elftal is uitgespeeld, maar de Akademy voetbalt nog even door. Dit weekend stonden er twee wedstrijden op het programma: Onder 16 speelde een uitwedstrijd in Zwolle, terwijl Onder 14 op Sportpark Skoatterwâld tegen Go Ahead Eagles moest. Bij beide duels wonnen de bezoekers.

11052024319174 DSC 6828


Onder 16 verslaat koploper

Een knappe prestatie van O16, dat met 0-3 wist te winnen bij koploper PEC. In Zwolle werd Flynn Macnack de grote man door de eerste twee doelpunten voor zijn rekening te nemen. De laatste treffer kwam op naam van Kobus Bruinsma. Heerenveen heeft na dertien wedstrijden achttien punten en staat daarmee op de vijfde plaats. Met nog één duel te gaan, kan de ploeg nog een plaats stijgen. Zelf moet dan gewonnen worden van nummer twee FC Utrecht en ADO Den Haag mag niet winnen van nummer drie Vitesse.

Nederlaag voor Onder 14
O14 lukte het niet om een resultaat te pakken tegen Go Ahead Eagles, dat tweede staat op de ranglijst. Heerenveen begon goed met een vroeg doelpunt van Luca Dijkstra, maar daarna zetten de bezoekers flink aan. Na een klein uur spelen stonden er vijf treffers van de Deventenaren op het scorebord. Sven Kramer maakte de stand in minuut 69 nog wel iets dragelijker door de tweede Friese treffer te maken. Heerenveen staat derde met twintig punten uit dertien duels.

De resultaten op een rijtje:

Lwq27yo9