Akademy: Onder 18, Onder 14 en Onder 13 pakken drie punten

13 mei 2024 11:32

sc Heerenveen speelde zondagmiddag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Ook zaterdag stonden er een aantal thuisduels op het programma bij de Akademy. Onder 14 en Onder 13 deden wat de hoofdmacht niet lukte: drie punten op Friese grond houden.

11052024319176 DSC 7269


Onder 18 wint
O18 speelde tegen PEC Zwolle, dat met 1-2 werd verslagen. Kai Jansen zette de Friese ploeg op voorsprong, waarna Erald Krasniqi de tweede treffer maakte. De thuisploeg maakte nog wel de aansluitingstreffer, maar kwam niet meer terug. Heerenveen staat nu zevende met vijftien punten uit twaalf duels. Met nog twee wedstrijden te gaan is het gat met de nummer vier nu twee punten.

Onder 16 pakt punt
Waar het eerste elftal verloor van Vitesse, pakte O16 wel een punt tegen de Arnhemmers. Kirayno Schaken zette de 1-0 op het scorebord, maar daarna scoorden de bezoekers tweemaal. Twintig minuten voor het einde maakte Kobus Bruinsma gelijk: 2-2. De ploeg staat nu vijfde met vijftien punten uit elf duels.

Tweede plaats lonkt nog voor Onder 15
Een 3-4 nederlaag stond zaterdag op het scorebord voor O15 tegen Fortuna Sittard. Dat terwijl de ploeg uitstekend begon met drie Friese treffers. Jerayno Schaken scoorde tweemaal en Rayen Gtari maakte het andere doelpunt. Daarna was er een knappe comeback van de bezoekers, waardoor Heerenveen met lege handen achterbleef. De ploeg staat nu derde met zeventien punten na twaalf duels. Nummer twee Spartaan’20 heeft twee punten meer. Volgende week staan de teams tegenover elkaar.

Onder 14 wint
O14 heeft dit weekend met 4-3 gewonnen van Volendam. Al na twee minuten kwamen de Friezen op voorsprong door Sky Martha, maar al snel was die voorsprong weggepoetst. In de elfde minuut scoorde de thuisploeg via Mitchel Volbeda, maar ook nu kwamen de bezoekers terug. De talenten uit het vissersdorp kwamen zelfs op voorsprong. Door een dubbelslag van Luca Dijkstra bleven de punten uiteindelijk toch in Heerenveen. De ploeg staat derde met twintig punten uit twaalf duels.


Onder 13 scoort viermaal
O13 heeft zaterdag drie punten gepakt tegen ADO Den Haag. De bezoekers begonnen goed, maar Heerenveen bleek uiterst effectief met drie snelle doelpunten. Vlak voor het laatste fluitsignaal werd het nog 4-0, waardoor de pompeblêdenformatie nu tweede staat met 25 punten uit dertien duels. Dévon Snell scoorde tweemaal, terwijl  Tieme Draaisma en Jaelhan Laken voor de andere goals zorgden.

Late nederlaag voor Jong sc Heerenveen Vrouwen
Jong sc Heerenveen Vrouwen stapte dit weekend met een kater terug de bus in na een 5-3 nederlaag tegen Fortuna Sittard. De ploeg leek een punt over te houden aan het duel toen het een minuut voor tijd nog gelijkstond, maar de Limburgers scoorden daarna nog tweemaal. Heerenveen kwam al snel op achterstand, maar via een hattrick van Aymee Altena stond het na ruim een halfuur spelen 2-3. Het bleek dus niet genoeg voor een resultaat.

Alle resultaten op een rijtje:

Lw4r7s4c