Akademy: vijf overwinningen, Onder 15 scoort acht doelpunten

22 april 2024 11:53

Het eerste elftal had een competitieloos weekend, maar in de Akademy rolde de bal gewoon door. Onder 15 had een mooi resultaat. De ploeg won met maar liefst 8-0 van AFC. Daardoor blijft het team in de race om te promoveren. Ook Onder 14 boekte een zege tegen de Amsterdamse voetbalclub.

DSC04634

Doelpuntloze remise voor Onder 21
Zaterdagmiddag vielen geen doelpunten bij de wedstrijd tussen Heerenveen en NAC. In Breda eindigde het duel met de brilstand op het scorebord, wat voor de Friezen niet onverdienstelijk was. Waar de pompeblêdenformatie zesde staat, bezet het team uit Noord-Brabant de tweede plaats. O21 heeft veertien punten na elf duels.

Onder 18 verliest ruim
O18 speelde een wedstrijd om snel te vergeten. Sparta Rotterdam was met 4-0 te sterk. Een grote uitslag, waar het in de pauze nog geen enkele schijn van had. De ploegen zochten na een helft spelen de kleedkamers namelijk op met een doelpuntloze tussenstand. Aan het begin van de tweede helft lukte het de thuisploeg om op voorsprong te komen, om vervolgens een kwartier voor tijd pas de tweede treffer maakte. Daarna volgden dus nog twee doelpunten. Heerenveen heeft twaalf punten na elf duels.

Onder 16 wint door dubbelslag
Flynn Macnack was dit weekend de grote man bij O16. Door twee doelpunten van hem pakte de ploeg zaterdagmiddag drie punten tegen FC Den Bosch. De treffers volgden elkaar in razend tempo op. Waar het eerste doelpunt na 35 minuten viel, was drie minuten later de marge verdubbeld. Door de 2-0 zege hebben de Friezen veertien punten na negen wedstrijden, wat resulteert in een vijfde plaats op de ranglijst.

Enorme zege voor Onder 15
8-0 stond op het scorebord toen de scheidsrechter zaterdag affloot bij de wedstrijd tussen sc Heerenveen en AFC. Heerenveen was heer en meester tegen de Amsterdammers. Niko Johan Wood maakte na een kwartier de openingstreffer, waarna het hek van de dam was. Zion Smit en Koen Westers scoorden beiden tweemaal. Rayen Gtari en Jelke Huisman pikten ook nog hun doelpuntje mee. De Friezen staan tweede met zeventien punten na elf wedstrijden.

Onder 14 pakt drie punten
Waar O15 uithaalde tegen AFC, wist ook O14 drie punten te pakken tegen de Amsterdamse club. Het werd 3-0. Luca Dijkstra en Givencio Getrouw zorgden voor een marge van twee doelpunten bij de rust en na de pauze maakte Bodhy van de Giesen de derde treffer met een afstandsschot. De ploeg heeft nu zeventien punten na elf wedstrijden.

Doelpuntenspektakel levert geen punten op
O13 heeft zaterdag niet weten te winnen van Ajax, maar het publiek werd wel vermaakt. Het duel eindigde in 3-7. Heerenveen ging nog wel met een 3-2 voorsprong rusten door twee doelpunten van Sky Martha en een goal van Tieme Draaisma. Na de pauze kwamen de bezoekers al snel op gelijke hoogte, waarna de ploeg uitliep met nog vier treffers. Heerenveen staat nu derde met 22 punten uit twaalf wedstrijden.