Akademy: vijf wedstrijden leveren geen overwinning op

21 mei 2024 09:20

Het eerste elftal van sc Heerenveen speelde zondagmiddag de laatste wedstrijd van het seizoen, maar de jeugdteams gaan nog even door. Zaterdag stonden er vijf duels op het programma in de Akademy.

18052024319528 DSC 9264

Onder 21 verliest nipt van ADO
In de najaarscompetitie was O21 dicht bij promotie, maar na de winterstop is er zand in de machine gekomen. Zaterdag was ADO Den Haag met 1-0 te sterk, waardoor de zevende nederlaag in dertien wedstrijden werd geleden. Met nog één duel te gaan, kan de ploeg nog een plek stijgen op de ranglijst. Heerenveen staat nu zevende met veertien punten. Wordt in de laatste wedstrijd gewonnen van Roda JC en wint Willem II niet van Volendam, dan eindigen de Friezen als zesde.

ADO ook te sterk voor Onder 18
Waar O21 met één doelpunt verschil verloor van ADO, was dat voor O18 ook het geval. Het enige verschil was dat het de Friezen hier wel lukte om zelf te scoren: 3-2. Morris Drent zette de ploeg op 0-1 in de negende minuut, maar daarna draaide de thuisploeg het om met drie doelpunten voor de pauze. In de tweede helft zorgde Benjamin Casparij nog voor de aansluitingstreffer, maar een gelijkmaker zat er niet meer in. Heerenveen staat zevende, met vijftien punten na dertien wedstrijden.

Onder 16 kan voorsprong niet vasthouden
O16 begon niet goed tegen Willem II, dat al binnen het kwartier op voorsprong kwam. Daarna draaide Heerenveen het op Sportpark Skoatterwâld wel om. Koen Hettema zorgde vlak voor rust voor de gelijkmaker en drie minuten na de pauze was het De’zhaën Cotino die de ploeg op voorsprong zette. Het lukte niet om die voorsprong vast te houden. De Tilburgers scoorden nog tweemaal, waardoor de punten meegingen naar Noord-Brabant.

Onder 15 verliest van nummer twee
Nummer drie tegen nummer twee was het zaterdag voor O15, dat het opnam tegen Spartaan’20. De Friezen scoorden dit seizoen vaker, maar kregen ook meer doelpunten tegen. Dit weekend was alleen dat tweede waar, want de bezoekers wonnen met 1-3. Jerayno Schaken had de thuisploeg nog wel op voorsprong gezet in de tweede helft, maar het was niet genoeg voor een resultaat. Waar O15 gaat eindigen is nog niet bekend. De nummers drie tot en met zeven hebben namelijk allemaal zeventien punten na drie duels, met nog één wedstrijd te gaan.