Kees van Wonderen blikt vooruit op duel met PEC: "We willen bij de beste acht komen"

01 maart 2024 16:00

sc Heerenveen won zondagavond met 0-4 van hekkensluiter FC Volendam. Het was een wedstrijd waar trainer Kees van Wonderen mee verder kon. Zijn ploeg scoorde viermaal én hield na acht duels op rij weer eens de nul. Nu wacht een krachtmeting met PEC Zwolle, dat één punt minder heeft dan de Friezen. Makkelijk gaat het niet worden, weet de trainer. "Het ligt allemaal heel dicht bij elkaar."

Van Wonderen


Eerder dit seizoen speelden de ploegen met 2-2 gelijk. "Tegen Zwolle speelden we een aardige wedstrijd. We kwamen op voorsprong en kregen kansen om die te vergroten. Uiteindelijk mochten we toch nog blij zijn met een gelijkspel, omdat we pas laat scoorden", blikt de trainer terug. "PEC heeft een heel behoorlijk jaar met 27 punten als promovendus."

De Zwollenaren pakten in uitwedstrijden meer punten dan thuis. Buitenshuis werd in acht van de elf duels een resultaat geboekt. "PEC heeft in de laatste vier uitwedstrijden tegen Ajax, AZ, Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles driemaal een punt gepakt en een keer gewonnen", weet Van Wonderen, die zondagmiddag weer kan beschikken over Patrik Walemark. "Hij is terug in de selectie. Ion Nicolaescu blijft ook stappen maken. Hij heeft een gedeelte van de groepstraining weer meegedaan."

Play-offs het doel
Omdat NEC en Feyenoord de bekerfinale hebben bereikt, gaat de nummer negen van de ranglijst de play-offs in voor een Europees ticket. sc Heerenveen moet nog één plaats stijgen. "Maar het liefst willen we bij de beste acht komen. Als dat lukt, doen we het prima naar onze mogelijkheden", aldus Van Wonderen. "We hebben nog elf wedstrijden om dat te halen."