Kees van Wonderen ziet stijgende lijn: "Maar het viel niet onze kant op"

09 februari 2024 15:22

Zondag om 14.30 uur staat de thuiswedstrijd tegen Ajax op het programma voor sc Heerenveen. Waar de Amsterdammers afgelopen weekend gelijkspeelden tegen koploper PSV, moesten de Friezen genoegen nemen met een 3-3 remise tegen Fortuna Sittard. Kees van Wonderen zag in Limburg een groot verschil tussen de eerste en de tweede helft.

Kees Van Wonderen


"De tweede helft was te voorzichtig. Je moet je ding blijven doen, maar je zag dat er twee verschillende gedachtes in het team waren. Gaan we nou vooruit of achteruit bij een voorsprong?", blikt de trainer, die dit weekend alleen nog niet kan beschikken over Ion Nicolaescu, terug. "Toch zie je dat de ploeg zich ook in de tweede helft weer opricht. Na de 2-2 maken we een goede goal en later kregen we nog een grote kans met de kopbal van Luuk Brouwers op de lat."

Het was het derde gelijkspel uit de laatste vier wedstrijden. "De laatste duels zijn we beter gaan spelen, op Excelsior na. We werden daarin alleen niet beloond qua resultaten. Tegen AZ en PEC Zwolle was het onfortuinlijk. In dat opzicht viel het niet onze kant op", aldus Van Wonderen. "Ik heb er echt alle vertrouwen in dat we nog een sprong gaan maken op de ranglijst."

Een ploeg die gedurende dit seizoen al behoorlijk klom op de ranglijst, is de komende tegenstander. "Ze hebben een reeks met resultaten behaald", zegt hij over Ajax. "Maar toch was het hier en daar wel wisselvallig. Ze gingen eruit in de beker tegen amateurs. Desondanks hebben ze wel een stap gemaakt. Je ziet meer vastigheid, er zijn geen eilandjes, het is nu een team. Met de komst van Jordan Henderson is het nog georganiseerder geworden, dat zag je tegen PSV."

Mickey van der Hart
Voor Mickey van der Hart is het zondag een bijzonder duel. "Ik heb daar de jeugdopleiding doorlopen en twee jaar bij het eerste team gezeten, dat blijft altijd bijzonder. Veel familie en vrienden zijn voor Ajax", aldus de doelman in gesprek met sc Heerenveen TV. Kijk hieronder de complete voorbeschouwing met de doelman.