Van Wonderen en Brouwers blikken vooruit: "Dat goede gevoel neem je mee"

16 februari 2024 15:06

Zondagmiddag was het groot feest in het Abe Lenstra stadion, na de bloedstollende zege op Ajax. Het zorgde ook binnen de selectie voor een goede sfeer. Kees van Wonderen en Luuk Brouwers weten echter dat ze de komende tegenstander niet moeten onderschatten. Zaterdagavond om 21.00 uur komt Go Ahead Eagles, de nummer zes van de Eredivisie, op bezoek.

DSC 7033


"Als je van een topclub wint, dan is iedereen happy. Dat goede gevoel neem je mee naar de komende wedstrijd", aldus Van Wonderen, die niet verbaasd was over het spel van zijn ploeg tegen de Amsterdammers. "Ik vind dat we sowieso een stijgende lijn laten zien. Tegen Fortuna was de eerste helft heel goed, maar toen gaven we het nog weg. En dat gebeurde ook in andere wedstrijden. Na de 3-1 van Ajax ga je toch weer denken: het zal toch niet weer…"

"We hadden al een paar keer een voorsprong weggeven", beaamt Brouwers, die zondagmiddag genoot van de sfeer. "Dat brengt echt wat extra’s bij iedereen. Als je verliest, dan balen we met z’n allen. Win je, dan is de ontlading gigantisch. Ik hoop dat het tegen Eagles weer zo is, al heeft dat voornamelijk met onszelf te maken. We moeten dezelfde intensiteit leveren als tegen Ajax. Dit is een stugge ploeg. Het is niet onterecht waar ze nu staan. We moeten onze borst natmaken."

"Ze hebben het goed voor elkaar. Het is een eenheid, een team. Ze zijn heel constant. Ze staan niet voor niets zesde", zegt Van Wonderen, die dit weekend geen beroep kan doen op Ion Nicolaescu en Patrik Walemark. Wie de Zweedse buitenspeler vervangt, wilde de trainer niet zeggen. Wel gaf hij winteraanwinst Loizos Loizou de complimenten. "Ik heb een positief beeld van hem. Hij wil heel graag en werkt hard. Hij kan wat brengen en is slim in de kleine ruimte. Er komt voor hem straks een kans en dan moet hij er ook klaar voor zijn. Hij zit heel dicht tegen dat moment aan."


Bekijk het hele item van sc Heerenveen TV met Luuk Brouwers hieronder