Van Wonderen geeft Van der Hart de kans: "Zorgde voor een hoop commotie"

02 februari 2024 15:28

sc Heerenveen speelt zaterdagavond om 18.45 uur tegen Fortuna Sittard. Vrijdagmiddag blikte hij in de perszaal van het Abe Lenstra stadion vooruit, al kwam de tegenstander daarbij weinig aan bod. Het grootste gespreksonderwerp was de wissel onder de lat bij de Friezen. Mickey van der Hart begint, wat betekent dat Andries Noppert op de bank plaats moet nemen.

DSC 7033


"Het zorgde deze week voor een hoop commotie, het werd groot opgepakt", begint Kees van Wonderen. Kort daarvoor deed de nieuwe eerste doelman zijn verhaal tegenover de pers: "Andries en ik kennen elkaar al langer, omdat we uit dezelfde lichting komen. Ik vind het echt een goede gozer. Dit gun je niemand, maar aan de andere kant biedt het mij een kans. Daar ben ik blij mee. Dat ik nu tegen Fortuna mag spelen, is voor mij extra bijzonder. Mijn opa heeft daar gevoetbald, dus ik heb wel een gevoel bij die club."

Het nieuws was positief voor Van der Hart, maar uiteraard niet voor Noppert. "Het kwam bij hem wel binnen, helemaal als je kijkt naar wat hij heeft meegemaakt in het afgelopen jaar", aldus Van Wonderen. "Hij heeft vorig seizoen heel veel punten gepakt voor ons. Daardoor had hij ook een bepaald krediet, maar dan is de vraag: tot wanneer? Van der Hart klopte ook op de deur."

Wisselingen in de selectie
Wat in de afgelopen periode verder voor de nodige rumoer zorgde in het Abe Lenstra stadion, was de transferperiode. Die is nu voorbij.  "Onrustig", noemt de trainer de afgelopen weken. "Het ging alle kanten op. Er werd aan meerdere spelers getrokken. Thom Haye, Anas Tahiri en Osame Sahraoui bijvoorbeeld. Dat doet wel wat met de spelers, dat merk je." Ze bleven uiteindelijk allemaal, terwijl er wel twee spelers op huurbasis aan het team werden toegevoegd. Nathan Tjoe-a-on en Loizos Loizou dragen in de komende maanden het pompeblêdenshirt. "Ik heb vandaag met ze gezeten en gezegd: ‘Ga vechten voor je plek, klop op de deur’. Als ik naar de training keek, was die boodschap helder. Ze deden het goed. Loizou kan minimaal een helft spelen, Nathan zelfs nog wat langer."

Wie zaterdag geen minuten gaat maken tegen Fortuna, is Daniel Karlsbakk. De aanvaller speelt dit weekend met de Onder 21 mee. "We willen dat hij negentig minuten gaat spelen", legt de coach uit. "Bij ons heeft hij misschien een invalbeurt, dus daarom hebben we hier voor gekozen. Amir Ismaïl zit nu bij onze selectie. Hij speelde dinsdag mee tijdens de oefenwedstrijd tegen Vitesse. Dat deed hij goed, dus daarom mag hij nu met ons mee."

Uitsupporters
Vorig weekend speelde sc Heerenveen gelijk tegen AZ. De wedstrijd werd na een paar minuten ontsierd door vuurwerk vanuit het gastenvak. Van Wonderen vroeg zich na dit duel hardop af of er nog wel uitsupporters mee moesten, maar op die uitspraak komt hij enigszins terug. "Een enthousiast uitvak wil natuurlijk iedereen", aldus de coach. "Waar ik me aan erger, zijn alle noodverbanden. Als het escaleert, denk je: wat zijn we allemaal aan het doen? Dat wil je niet."