Van Wonderen spreekt van 'frisse start': "Maar niet iedereen is volledig belastbaar"

12 januari 2024 16:54

De tweede seizoenshelft gaat zaterdagavond officieel van start voor sc Heerenveen. De mannen van Kees van Wonderen nemen het om 20.00 uur op tegen PEC Zwolle. In de Hanzestad kan de oefenmeester geen beroep doen op Ion Nicolaescu, die nog last heeft van een buikspierblessure. Verder is wel iedereen, op Hussein Ali na die meedoet aan de Azië Cup met Irak, van de partij.

16122023315445 DSC 6265


"Nicolaescu gaat naar een Moldavische specialist. Daar wil hij heen om te kijken of ze het probleem kunnen tackelen. Die zoektocht gaat nog even verder", vertelt Van Wonderen langs de kant van het trainingsveld.  "Verder hebben we iedereen tot onze beschikking, maar niet iedereen is volledig belastbaar. Meerdere jongens zijn er even uit geweest door blessures of ziekte. We moeten dus gaan kijken wie we gaan gebruiken."

Tijdens het trainingskamp in Tegelen, als voorbereiding op de tweede seizoenshelft, kampten Osame Sahraoui en Luuk Brouwers met pijntjes. "Ze hebben gewoon getraind, dus dat is positief", aldus de trainer, die de laatste twee duels voor de winterstop verloor. "Je wilt natuurlijk altijd met een goed gevoel afsluiten. Dat hadden we, tot die laatste wedstrijden. De eerste dagen blijven die nederlagen nog wel even voelbaar, maar daarna ga je weer over tot de orde van de dag. We hebben nu een frisse start na de break."

Als Van Wonderen zijn verhaal doet, zijn er achter hem nog behoorlijk wat spelers op het veld te vinden. Dat terwijl de training al voorbij is. Het laat maar zien dat de sfeer goed is. "Je merkt dat er bij iedereen weer een bepaalde mentale rust is. De spelers zijn weer even bij familie geweest", zegt de coach, die na zestien wedstrijden op de negende plaats staat. Tegenstander PEC heeft één punt minder. "We moeten onze borst natmaken. Het is een goed voetballende ploeg, met meerdere wapens. Bij Zwolle geldt een beetje hetzelfde als bij ons. Wij kunnen een goede serie maken, dat hebben we gezien, maar soms zijn we ook kwetsbaar."