Zo werkt de voorkeursregeling voor uitduel met Almere City FC

12 april 2024 10:20

Vrijdagavond 3 mei om 20.00 uur staat er een primeur op het programma: sc Heerenveen speelt voor het eerst een Eredivisiewedstrijd in Almere. Om de trouwste uitsupporters als eerst de kans te geven om dit stadion te bezoeken, wordt gewerkt met een voorkeursregeling. Hier is aan het begin van het seizoen al over gecommuniceerd. Er zijn vierhonderd kaarten beschikbaar.

11022024316537 DSC 3821


Tot dusver zijn veertien wedstrijden buitenshuis afgewerkt, waarvan één in het bekertoernooi. De uitwedstrijd tegen Heracles Almelo, die dit weekend gepland staat, wordt hier nog bij opgeteld. sc Heerenveen werkt met drie verschillende groepen. In de loop van maandag 15 april kun je in jouw 'Mijn Heerenveen-omgeving' zien in welke groep je zit.

Supporters die in groep 1 zitten, hebben minstens acht uitwedstrijden bezocht. Zij kunnen vanaf 19 april om 9.00 uur een toegangskaart kopen. Er zitten minder mensen in deze groep dan dat er kaarten beschikbaar zijn. Dat betekent dat in principe iedereen uit groep 1 een ticket kan kopen, mits hij of zij dat voor maandag 22 april om 8.59 uur doet.

Supporters uit de tweede groep (drie tot en met zeven uitwedstrijden bezocht) kunnen namelijk vanaf maandag 22 april om 9.00 uur proberen om een toegangskaart te kopen. Fans uit deze groep hebben geen garantie dat ze een kaart kunnen krijgen. Hiervoor geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. Zijn er toch nog kaarten over? Dan start op woensdag 24 april om 9.00 uur de kaartverkoop voor de derde groep. Hieronder valt iedereen die minder dan drie uitwedstrijden heeft bijgewoond.

Verkoopschema:

  • Groep 1 (minstens acht uitduels bezocht): vrijdag 19 april, 9.00 uur
  • Groep 2 (tussen de drie en zeven uitduels bezocht): maandag 22 april, 9.00 uur
  • Groep 3 (minder dan drie uitduels bezocht): woensdag 24 april, 9.00 uur

Kaartprijs:

  • Bus: 29 euro
  • Auto: 9 euro