Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

B-junior Gudmundsson: ‘Heerenveen goede vervolgstap’

Gepubliceerd op 26 augustus 2013 14:00
B-junior Gudmundsson: ‘Heerenveen goede vervolgstap’

Albert Gudmundsson (16) is maandag gepresenteerd bij sc Heerenveen. Vorige maand werd de komst van de aanvallende middenvelder uit IJsland al bekendgemaakt door de club. Maandag ontving de jeugdspeler uit handen van algemeen directeur a.i. Gaston Sporre officieel zijn shirt.

De talentvolle Gudmundsson, afkomstig van KR Reykjavik, stroomt dit seizoen in bij de B1 van sc Heerenveen. Hij traint al een aantal weken mee met de ploeg van trainer Ronnie Pander, maar mag nog niet spelen. De club hoopt de IJslander nog deze week speelgerechtigd te krijgen.

Hijzelf hoopt dat ook. ,,Ik verheug me er erg op om te beginnen. Ik ben fit, want met mijn vorige club zat ik nog midden in het seizoen. Ik ben hier nu een maand en het bevalt me heel goed. Mijn teamgenoten zijn jonger dan bij Reykjavik (daar speelde Gudmundsson in Onder-19, red.), maar het niveau is hier wel een stuk hoger. Ik zie dit als een goede vervolgstap in mijn carrière.”

Gudmundsson, die ook nog contact had met Finnbogason over de club, tekende een contract voor drie jaar. In die tijd hoopt de jeugdinternational van IJsland in het eerste elftal van sc Heerenveen te debuteren. ,,Ik kan als ‘tien' spelen, maar denk dat ik het beste ben als nummer negen. Ik ga dit seizoen proberen om veel te scoren.”

Gaston Sporre wenst Albert Gudmundsson succes bij sc Heerenveen
Gaston Sporre wenst Albert Gudmundsson succes bij sc Heerenveen

De gewilde IJslander verkoos sc Heerenveen boven Arsenal, de club waarvoor in het verleden zijn overgrootvader speelde. ,,Arsenal is mijn favoriete ploeg, dus het was lastig om ‘nee’ op hun aanbod te zeggen. Maar de stap naar Arsenal vond ik nog te groot. Met zo veel goede spelers is het moeilijk om daar door te breken. Bij sc Heerenveen kan ik mezelf rustig door ontwikkelen. Dat is beter voor me. Het klopt dat mijn overgrootvader, die ook Albert Gudmundsson heet, wel voor Arsenal gespeeld heeft en ook voor AC Milan. Hopelijk kan ik ooit in zijn voetsporen treden."

Kijk dinsdag naar sc-Heerenveen.TV voor een interview met Gudmundsson