Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Beloftenteam voor derde keer op rij kampioen

Gepubliceerd op 23 april 2018 21:09
Beloftenteam voor derde keer op rij kampioen

En dat is drie! Jong sc Heerenveen heeft voor de derde keer op rij de titel gepakt in de reservecompetitie poule A. De ploeg van trainer Chris de Wagt won vanavond met 2-4 bij Jong RKC Waalwijk. Met nog één duel te gaan, zijn de Friezen al niet meer te achterhalen door nummer twee Jong Cambuur. Jizz Hornkamp was dit duel twee keer trefzeker. De overige Friese goals waren van Joshua Sanches en Christos Almpanis.

De talenten van Jong sc Heerenveen flikken het dus opnieuw. Ze zijn weer de beste in hun reservecompetitie. Drie seizoenen op rij al. ,,Dat zegt wel wat”, geniet trainer De Wagt. ,,Zeker als je je bedenkt dat we dit seizoen zo’n veertig spelers ingezet hebben voor Jong sc Heerenveen. Die hebben allemaal erg goed gepresteerd. Het lukt sc Heerenveen nu dus al voor de derde keer op rij om met zo’n grote groep spelers kampioen te worden. Enorm knap. Dat zegt genoeg over de kwaliteit van spelers die bij de club rondlopen.”
 

De Wagt en zijn staf zijn dit seizoen hard bezig geweest om de talenten klaar te stomen voor het eerste elftal. De trainer heeft er een positief gevoel over. ,,Er zit veel talent in deze groep. Of ze de overstap daadwerkelijk gaan maken is altijd lastig in te schatten. Het is in elk geval mooi dat Jordy Bruijn nu in het eerste elftal speelt. Jizz Hornkamp heeft nog geen speelminuten gemaakt in het eerste, maar zit al wel vaak op de bank. Maar ook de spelers uit Onder-19 die dit seizoen voor het eerst meespeelden bij Jong sc Heerenveen hebben laten zien over veel kwaliteit te beschikken. Er klopt dus genoeg talent op de deur.”

Een belangrijke rol in het succes was volgens De Wagt de motivatie van zijn spelers. ,,Ik hoor wel eens trainers klagen over het gebrek aan motivatie van sommige spelers bij het beloftenteam. Daar heb ik nooit over te klagen gehad. Het mooiste vind ik onze kerngroep, met Tristan Borges, Julius Magnusson, Jamal Amofa, Joshua Sanches en Ivan Rako. Van die veertig spelers zijn zij degene die er altijd bij zijn. Ze spelen bijna altijd in de basis. Ze hebben een geweldige inzet getoond en ook andere spelers geholpen die er bij kwamen. Een soort cultuurbewakers van de groep. Op hen ben ik het meest trots.”

De aanval van Jong sc Heerenveen bleek ook een groot wapen op weg naar de titel. Met 41 goals in 15 duels liet Jong sc Heerenveen zien makkelijk te scoren. Mede door de trefzekere Pelle van Amersfoort, Marco Rojas en vooral Jizz Hornkamp zijn de Friezen verreweg de meest scorende ploeg in de competitie. ,,Onze aanval is dit seizoen in elke wedstrijd gevaarlijk geweest”, weet trainer Chris de Wagt. Niet voor niets kwamen grote winstpartijen met vier of vijf goals dit seizoen geregeld voor.

Vandaag in de kampioenspot tegen Jong RKC was het dus ook weer vier keer raak. De beloftenploeg ging met een 0-2 voorsprong de rust in, via goals van Sanches en Hornkamp. In een tijdsbestek van vijf minuten raakten de Friezen de voorsprong echter al weer kwijt na rust. In de 87 minuut zette Almpanis Jong sc Heerenveen weer op het juiste spoor naar de titel. Jizz Hornkamp, topscorer van Jong sc Heerenveen, maakte er in blessuretijd ook nog 2-4 van. De derde titel op rij voor Jong sc Heerenveen.

Een fraai eerste seizoen dus ook voor trainer De Wagt. ,,Een mooi en leerzaam jaar voor mij", blikt de succesvolle trainer terug. ,,De samenwerking met de staf van het eerste elftal en ook die van Onder-19 verloopt erg goed. Tuurlijk is het soms balen dat je pas laat weet welke spelers je tot je beschikking hebt, maar dat hoort bij deze job. Je kunt soms dus pas laat keuzes maken, dat vraagt snel schakelen en handelen. Dat hebben we met z'n allen goed gedaan. Zoals de Amerikanen wel eens zeggen: 'You must find a way to win'.
 
Jong RKC Waalwijk – Jong sc Heerenveen  2-4
15. Sanches 0-1
28. Hornkamp 0-2
61. Van Weert 1-2
65. Huijgens 2-2
87. Almpanis 2-3
91. Hornkamp 2-4
 
Opstelling Jong sc Heerenveen:
Bekkema, Sanches, Drkusic, Magnusson, Borges, Heimisson, Banki, Oliekan (59. Frederiksen), Seedorf (46. Ras), Almpanis, Hornkamp

FPH_0330