Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Debuut Van La Parra bij Jong Oranje

Gepubliceerd op 24 februari 2012 13:09
Debuut Van La Parra bij Jong Oranje

Bondscoach coach Cor Pot van Jong Oranje heeft Rajiv van la Parra van sc Heerenveen voor het eerst opgeroepen voor de selectie van Jong Oranje. Hij kan woensdag in het EK-kwalificatieduel met Schotland zijn debuut maken. Hetzelfde geldt voor Jeffrey Gouweleeuw. De centrale verdediger van sc Heerenveen zat eerder in deze EK-kwalificatie al wel bij de selectie, maar kwam nog niet in actie.

Ook Martins Indi van Feyenoord maakt zijn debuut bij de selectie van Jong Oranje. Martins Indi en Van la Parra kwamen in het verleden al uit voor diverse vertegenwoordigende jeugdelftallen van de KNVB. Martins Indi was met Onder 17 en Onder 19 actief op respectievelijk een WK en EK. Van la Parra speelde met zowel Onder 17 als Onder 19 een EK.

De ontmoeting met de Schotten is voor Jong Oranje het vijfde duel van de kwalificatiereeks richting het Europees kampioenschap dat volgend jaar in Israël wordt gehouden. Na eerdere zeges op Bulgarije (0-1), Luxemburg (4-0) en Oostenrijk (0-1) verloor Nederland in november in Nijmegen van Schotland: 1-2. Ondanks die nederlaag heeft de ploeg de leiding in groep 10 in handen. Schotland staat momenteel als tweede gerangschikt, op één punt achterstand.

De aftrap in St. Mirren Park in Paisley is om 17.30 uur (18.30 uur Nederlandse tijd). Het duel wordt live uitgezonden op RTL7.

Selectie Jong Oranje: Patrick van Aanholt (Vitesse), Leandro Bacuna (FC Groningen), Nacer Barazite (AS Monaco), Jerson Cabral (Feyenoord), Jordy Clasie (Feyenoord), Virgil van Dijk (FC Groningen), Lerin Duarte (Heracles Almelo), Leroy Fer (FC Twente), Marco van Ginkel (Vitesse), Jeffrey Gouweleeuw (sc Heerenveen), Kelvin Leerdam (Feyenoord), Adam Maher (AZ), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Bram Nuytinck (N.E.C.), Sergio Padt (AA Gent), Rajiv van la Parra (sc Heerenveen), Género Zeefuik (N.E.C.), Jeroen Zoet (RKC Waalwijk).