Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

FC Twente in Grolsch Veste op zoek naar goals

Gepubliceerd op 15 februari 2017 12:52

FC Twente, zaterdag in Enschede tegenstander van sc Heerenveen, heeft in de recente thuisduels moeite met scoren. Waar de eerste vijf thuiswedstrijden van het seizoen 12 doelpunten opleverden, wisten de Tukkers in de zes duels die volgden slechts vier maal het net te vinden.

twente-thuisreeks

FC Twente, over thuisduels gemeten de nummer vijf van de Eredivisie, kwam in twee van de laatste zes thuisduels niet tot scoren. In de overige vier wedstrijden bleef de teller op één doelpunt steken. Meest doelpuntrijke thuisduel was het treffen met ADO Den Haag (4-1).

De Tukkers wisten vijf thuisontmoetingen in een overwinning om te zetten. Daarnaast waren er drie gelijke spelen en drie verliespartijen. Excelsior, AZ en Feyenoord wisten te winnen in de Grolsch Veste. Alleen Feyenoord wist FC Twente met meer dan één treffer verschil te verslaan (0-2).

Voor eigen publiek werd drie maal de nul gehouden, tegen Ajax, Heracles Almelo en Roda JC. FC Twente kwam in de Grolsch Veste twee maal niet tot scoren, tegen Roda JC en Ajax. Het thuisduel tegen Roda JC was de enige thuisontmoeting die geen treffers opleverde.

Thuisduels FC Twente    
FC Twente Excelsior 1-2
FC Twente Sparta Rotterdam 3-1
FC Twente ADO Den Haag 4-1
FC Twente Vitesse 2-1
FC Twente PEC Zwolle 2-2
FC Twente Roda JC 0-0
FC Twente FC Utrecht 1-1
FC Twente Ajax 1-0
FC Twente AZ 1-2
FC Twente Heracles Almelo 1-0
FC Twente Feyenoord 0-2