Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

FC Twente wacht nog steeds op eerste uitzege

Gepubliceerd op 3 februari 2016 12:00

sc Heerenveen krijgt zaterdag bezoek van FC Twente. De Tukkers hebben het moeilijk dit seizoen en is vooral kwetsbaar in uitduels. FC Twente is de enige club in de Eredivisie die nog geen enkele uitwedstrijd wist te winnen.

anholt-twente-600

Van de 11 uitwedstrijden die FC Twente afwerkte, verloor het elftal van trainer Rene Hake er maar liefst acht. Alleen De Graafschap (9) ging op vreemde bodem vaker onderuit. FC Twente pakte alleen punten bij Cambuur, FC Groningen en Excelsior. In die zin is sc Heerenveen gewaarschuwd, want twee van de drie punten werden in het Noorden veroverd.

De matige uitresultaten zijn mede te danken aan de improductiviteit buiten Enschede. FC Twente wist in 11 duels slechts negen maal het net te vinden. Alleen NEC en Roda JC (7) scoorden buiten eigen stadion minder vaak. FC Twente kwam dit seizoen vier maal niet tot scoren en in alle gevallen betrof het een uitduel.

FC Twente beschikt over de meest gepasseerde uitdefensie van de Eredivisie. De huidige nummer 15 van de ranglijst incasseerde al 29 treffers. FC Twente wist alleen op bezoek bij Cambuur de nul te houden, dat was ook de enige uitwedstrijd waarin geen doelpunten vielen.

Met slechts drie punten uit 11 duels is FC Twente na 21 speelronden de slechtst presterende uitclub van de Eredivisie. FC Twente boekte in de afgelopen vijf speelronden wel twee zeges, maar de driepunters werden voor eigen publiek in de wacht gesleept.

Uitduels FC Twente    
FC Groningen FC Twente 1-1
PEC Zwolle FC Twente 2-1
Heracles Almelo FC Twente 2-0
SC Cambuur FC Twente 0-0
AZ FC Twente 3-1
FC Utrecht FC Twente 4-2
Feyenoord FC Twente 5-0
Excelsior FC Twente 1-1
Vitesse FC Twente 5-1
PSV FC Twente 4-2
NEC FC Twente 2-1