Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Fris Sparta trakteert sc Heerenveen op nederlaag

Gepubliceerd op 4 november 2016 21:50
Fris Sparta trakteert sc Heerenveen op nederlaag

Sparta heeft sc Heerenveen de tweede nederlaag van het seizoen bezorgd (3-1). Op Het Kasteel in Rotterdam zegevierde de ploeg van trainer Alex Pastoor met 3-1. De gasten kwamen vlot op voorsprong, maar Sparta boog via treffers van Spierings en El Azzouzi de achterstand snel om in een voorsprong. sc Heerenveen ging na rust op jacht naar de gelijkmaker, maar na een ongelukkig moment van doelman Mulder speelden de gasten een verloren wedstrijd.

sc Heerenveen kwam goed uit de startblokken op Het Kasteel en stond al na negen minuten op voorsprong. Een voorzet van de rechterkant werd door Reza teruggelegd op St Juste en die knalde hard en laag raak. Lang konden de gasten niet genieten van de voorsprong, want in de 15e minuut schoot Spierings de bal hard in de verre hoek.

Sparta drukte meteen door en vier minuten later stond het al 2-1. Na een knappe aanval over de linkerkant was het El Azzouzi die attenter reageerde dan de Friese verdedigers en Mulder voor de tweede maal kansloos liet, 2-1. De volgende kans in de spectaculaire openingsfase was voor Thorsby. Zijn kopbal verdween helaas net over de deklat.

FPH6229

Beide keepers moesten daarna aan de bak. Mulder had alle moeite om een poeier van Verhaar te stoppen en zijn collega Kortsmit redde onorthodox, met de benen, bij een vrije trap van Larsson die laag in de hoek dreigde te verdwijnen. In het restant van de eerste helft was het meeste balbezit voor de gasten, maar het onbevangen spelende Sparta was dreigender. Doelpunten vielen er echter niet meer in het eerste bedrijf.

De eerste kans van de tweede helft was voor sc Heerenveen. Het schot van Reza werd echter gestopt door Kortsmit. Streppel greep vrijwel meteen daarna in, haalde Thorsby naar de kant en bracht Veerman. De volgende mogelijkheid was voor Zeneli, maar de Zweed zijn poging leverden niets op. Het meeste balbezit bleef voor sc Heerenveen, maar veel gevaar ontstond er niet uit.

FPH6124

Halverwege de tweede helft greep Streppel voor de tweede maal in. Hij Haalde Larsson  naar de kant en bracht Slagveer binnen de lijnen. Het was echter Sparta dat scoorde. Dat gebeurde met behulp van doelman Mulder die een houdbare vrije trap van Goodwin liet glippen, 3-1.

Sparta bleef na de 3-1 van Goodwin gevaarlijker. De Spartanen speelden frank en vrij en lieten via Azzouzi zelfs de kans op de 4-1 liggen. sc Heerenveen probeerde nog wel terug te komen in de wedstrijd , maar het echte geloof in een come back ontbrak. Ook al omdat Reza twee grote kansen onbenut liet, bleven de punten verdiend in Rotterdam.

FPH5926