Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

'Goed om even de batterij op te laden voor eindsprint’

Gepubliceerd op 25 maart 2013 18:25
'Goed om even de batterij op te laden voor eindsprint’

Na een voetbalvrij weekend kwam de selectie van sc Heerenveen maandagmiddag weer bij elkaar op Skoatterwâld. Alleen de internationals ontbraken nog op de training. De spelers zonder interlandverplichtingen konden genieten van een vrij weekend en bezochten familie of gingen een weekendje weg. Dat laatste deed bijvoorbeeld Sven Kums. Hij vertrok met zijn vriendin naar Londen.

,,Erg koud, maar wel leuk”, vat de Belg zijn weekend samen. ,,Ik houd er wel van om in een vrij weekend een tripje te maken. Gewoon rustig een weekendje weg met mijn vriendin. Ik denk dat het ook goed is om even weg te zijn van het voetbal. Zo kun je de batterij opladen voor de eindsprint van het seizoen.”

Toch heeft de Belgische middenvelder het voetbal tijdens het interlandweekend niet volledig losgelaten. ,,Ik heb vrijdag meteen naar de uitslag van België gekeken. Ik kon de wedstrijd helaas niet live zien. België had met 0-2 gewonnen van Macedonië, het gaat goed. ‘We’ staan nu samen met Kroatië bovenaan in de WK-kwalificatiepoule. Ik hoop echt dat België zich plaatst voor het WK. Dat is nog niet zo zeker, je moet eerste worden om direct door te gaan…”

Sven Kums in actie tegen Feyenoord. ,,Dat zijn de mooie wedstrijden"
Sven Kums in actie tegen Feyenoord. ,,Dat zijn de mooie wedstrijden"

Terug naar sc Heerenveen. De ‘eindsprint’, zoals Kums dat noemt, begint voor sc Heerenveen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Kums kijkt er naar uit. ,,Dat zijn de mooie wedstrijden om te spelen. Feyenoord is een goede ploeg, maar wij willen weer voor de winst gaan. Zeker in ons volle stadion (De wedstrijd sc Heerenveen - Feyenoord is uitverkocht, red.). We hebben nu een hele lange voorbereiding gehad op deze wedstrijd. De trainingen waren iets anders dan normaal, omdat we vanwege de interlandperiode een kleinere groep hebben. Je kunt dan bijvoorbeeld nog specifieker werken aan de verbeterpunten. Dat hebben we ook gedaan.”

sc Heerenveen is klaar voor het duel met Feyenoord, verwacht Kums. ,,Het ging de laatste weken voor de interlandperiode steeds beter bij ons. We pakten de volle 12 punten uit de laatste 4 duels. Dat is goed. Wat dat betreft hadden we beter door kunnen voetballen, we zaten in de winning mood. Maar ach, dat weekje ertussen mag geen verschil maken. Ons goede gevoel gaat echt niet zomaar weg.”