Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Jans wil op eigen kracht handhaving afdwingen

Gepubliceerd op 5 mei 2017 13:53
Jans wil op eigen kracht handhaving afdwingen

PEC Zwolle, zondag tegenstander van sc Heerenveen, is nog niet vrij van degradatiezorgen. Om zich veilig te spelen hebben de Zwollenaren een zege nodig, of NEC en Sparta moeten puntverlies lijden. Op dat laatste wil Ron Jans het niet op aan laten komen. De trainer vindt dat PEC Zwolle de klus zelf moet klaren.

Jans heeft er vertrouwen in dat hij zijn laatste thuiswedstrijd als trainer van PEC Zwolle met goed resultaat afsluit. ‘We hebben een goede week achter de rug’, laat Jans aan dagblad De Stentor weten. Volgens Jans heeft PEC de kater van de thuisnederlaag tegen Heracles Almelo van twee weken geleden verwerkt.

Hechte ploeg

‘Nu staat er weer een hechte ploeg, is er teamgeest en proef ik de juiste spirit’, toont Jans zich optimistisch. De trainer bekent echter eerlijk dat er ook sprake is van spanning bij zijn spelers. ‘Er staat heel veel op het spel. Dat is ook wel weer leuk, al mag spanning niet omslaan in angst. We moeten ons eigen spel spelen tegen Heerenveen. Het besef en het belang van de wedstrijd is bij iedereen echt wel aanwezig nu.’’

Wouter Marinus, oud-speler van sc Heerenveen, krijgt zondag een nieuwe kans op het middenveld bij PEC. Hij vervangt de aan zijn lies geblesseerde Mustafa Saymak. Clubtopscorer Menig ontbreekt, omdat hij volgens Jans niet voor 100 procent met PEC Zwolle bezig is. ‘Ik stel nu een elftal op waarbij alle neuzen wel dezelfde kant op staan’, aldus Jans.

Op de Zwolse flanken spelen zondag Kingsley Ehizibue en de weer in genade aangenomen Youness Mokhtar, die tegen Heracles ontbrak. Een disciplinaire sanctie van Jans, nadat Mokhtar het niet eens was met zijn wisselbeurt tegen de Almeloërs.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Bouy, Warmerdam; Holla, Thomas, Marinus; Ehizibue, Brock-Madsen, Mokhtar.