Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Jubileum als international lonkt voor Schaars

Gepubliceerd op 8 november 2016 08:09
Jubileum als international lonkt voor Schaars

Stijn Schaars meldde zich maandag bij de selectie van Oranje voor de duels tegen België en Luxemburg. De 32-jarige aanvoerder van sc Heerenveen beschouwt zijn terugkeer bij het Nederlands elftal als een toegift waar hij niet meer op gerekend had.

Dat laat Schaars in een interview met de Leeuwarder Courant weten. Hij ervaart zijn uitnodiging als een groot compliment, maar is daar niet tevreden mee. De middenvelder wil een goede indruk achterlaten en laten zien dat hij het niveau aankan. ‘Spelen en trainen bij Oranje vraagt een ander niveau. Je moet heel erg alert zijn, meedoen in het snellere denken en het tempo. Het gaat er allemaal explosiever aan toe dan bij de club. Ik denk dat ik het vermogen heb om me staande te houden, maar dat zal nog wel moeten blijken,’ laat hij in het dagblad weten.

Mocht Schaars in actie komen in de oefenwedstrijd tegen de Belgen en het WK-kwalificatieduel tegen Luxemburg, dan bereikt hij het jubileumaantal van 25 interlands. Aan dat aantal zit een onderscheiding vast, want spelers van Oranje ontvangen traditioneel bij hun 25ste, 50ste of 75ste interland een zilveren schaal.